Trenta anys sense Omayra Sànchez

Fa trenta anys que Omayra Sánchez va perdre la vida, perque ningù la va poder treure del lloc on va quedar atrapada tras l’erupcio del Volcà Nevado del Ruiz a Colombia. Aquella tràgica agonia de tres dies va ser firmada pel càmara de TVE, Evaristo Cañete, que tambè va voler salvarla. Cal recordar aquelles imatges i a una noia que haguès pogut sobreviure de haver hagut mès mitjans de salvament.
Archivos Audiovisuales

Es compliran el proper novembre trenta anys de la tràgica erupció del volcà Nevado del Ruiz, a Colòmbia. Aquell succés, a la província d’Armero, va suposar més de 20.000 morts però serà recordat, sobretot, per les esfereïdores imatges de la nena Omayra Sanchez, una nena que tindrà eternament 13 ans. Aquesta jove colombiana de grans ulls negres atrapada a la runa, que lluita per sobreviure. Les seves cames havien quedat sota l’aigua, en un pantà, empresonada per una paret de casa seva que se li havia caigut a sobre. Aquell calvari que va durar tres dies, va ser filmat per un càmera de TVE, Evaristo Cañete i també va ser recollit en les esfereïdores fotografies que va fer el francès Frank Fournier, de l’agència “Contact Press Images”.
Les imatges donaran la volta al món i es converteixen en la icona, el símbol d’aquell desastre, Trenta anys més tard, el lloc on es va produir aquell incident segueix sent un lloc de peregrinació. Al programa “L’ull de la notícia” de TVE, Evaristo Cañete recorda aquells moments tràgics. En el reportatge veiem al propi Cañete ajudant als equips de socors locals a rescatar la nena Lògicament la qüestió que sempre surarà en aire seria si amb més mitjans, hauria pogut evitar-aquella mort. [Segueix la info en castellà a Area Visual]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s