Dones Rebels i perilloses al CCCB

Torna el cinema d’estiu del CCCB amb un cicle dedicat a dones rebels i perilloses . Les pel·lícules han estat seleccionades per la investigadora feminista Maria Castejón.

Portada amarilla

Torna el cinema d’estiu del CCCB amb una programació dedicada a dones rebels i perilloses en el món del cinema. Les pel·lícules han estat seleccionades per la investigadora feminista María Castejón. El cicle tindrà lloc del 8 al 24 d’agost, tots els dimarts, dimecres i dijous a les 22.00 al Pati de les Dones. Entrada gratuïta. L’aforament és limitat. En cas de pluja, la sessió es traslladarà al Hall del CCCB [+info]

Les bones noies van al cel, les dolentes a tot arreu.
Mae West
Dones fatals, bruixes, rebels, males mares i esposes, quadrilleres, boges, vampires adolescents… El cinema està ple de dones rebels i perilloses, que han destruït els mandats de gènere i han construït nous referents, però que també han hagut de pagar un preu molt elevat pels seus desafiaments. María Castejón, ha seleccionat films tan interessants com, I’m No Angel, Johnny Guitar, La gran Ciutat o Nacidas para sufrir, que tanca el cicle el 24  d’agost.La programació d’aquest any de Gandules’17 – Gas Natural Fenosa els ret homenatge a través de nou pel·lícules protagonitzades per dones que trenquen estereotips i no responen a les convencions: femmes fatales, rebels quotidianes, mares imperfectes o dones violentes són les protagonistes d’un programa que inclou films de totes les èpoques, gèneres i nacionalitats.

Consultar l’interessant article de la mateixa Maria Castejón, a Pikara Magazines  sobre el cicle a: Las princesas también friegan.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s