Les Societats Matriarcals per Anna Boyé

Anna Boyè, antropologa i fotoperiodista, segueix fent xerrades audiovisuals sobre la les societats matriarcals i explicant el viatge que ha preparat a l’illa de Sumatra, al que encara us podeu apuntar!

Aquest viatge es farà al mes de juliol del 2017. Boyé, antropòloga per la Universitat de Barcelona i fotoperiodista, ens va apropar a les societats dels bijagó de Guinea Bissau, els mosuo de la Xina i els minangkabau de Sumatra. Aquest treball etnogràfic s’emmarca en el projecte “Matriarcats”, realitzat a les comunitats matriarcals que hi ha al món. Allà les dones són respectades per la saviesa que mostren a l’hora de prendre decisions. Elles organitzen el treball, l’economia, la gestió social i són el pilar que estructura la societat. La seva autoritat és reconeguda per tots. En aquestes terres matriarcals es té la sensació de viure la veritable essència de la vida, on el “ser” és més important que el “tenir”. Mireu +info sobre el viatge “matriarcal” a Sumatra, a seu blog.
Podeu escoltar l’entrevista a “Dones d’aqui i d’allà” a News cat Tv.

El viatge  a la illa de Sunmatra  Indonèsia) ho vol realitzar amb un grup màxim de 10 persones, amb la idea de donar a conèixer molt de prop la vida quotidiana d´aquestes societats, està organitzant el primer viatge antropològic als Minangkabau de Sumatra, una comunitat islàmica de més de quatre mil·lions d´habitants on la dona transmet el llinatge, hereta la terra i els béns de la família, on el consens entre l´home i la dona és la base de la societat i on la natura és una mestra que guia. Un viatge únic i fa01annaboye-estudioscinant, al que encara us podeu apuntar!.
Boye ha fet   tres mini documentals de 6′ sobre els seus viatges matriarcals, a les Illes bijagó, de Guinea Bissau, els mosuo de Xina i amb els minangkabau de Sumatra.[Podeu veure tota la informació a matriarcados.com
Tambè podeu escoltar l’entrevista a “Dones d’aqui i d’allà” a News cat Tv.

(*) Pròleg | La Llibreria de les Dones. Carrer de Sant Pere més Alt, 46. Barcelona. T. 93 319 24 25

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s