Lideratge de les dones en les segones Jornades de Dones Liderant les TIC

Amb un programa de tot el dijous 17 de novembre va tenir lloc les segones jornades Internacionals #WomaliderTIC, a l’espai Movistar de la Plaça catalunya de Barcelona.

20161117_joveslidertic1

A les diferents taules van parlar des de expertes internacionals  a dones molt joves  que ja han mostrat el seu talent en les Tics. En aquest apartat moderat  per Anna Albalat, professora de projectes TC creatius, i que va comptar am b les explicacions de 5 joves de 14 a 17 anys , Miriam Levit; Silvia Valle, Laura Rosat, Alicia Roca i Sara Martínez es van explicar els seus invents i el procès per arribar a concursos internacionals. Una d’elles. actualment estudiant d’ingineyia Infòrmatica va comentar que ella o altra companya són les úniques noies entre 40 alumnes del curs. “Això em sembla alucinant perque les noies tenim molt que aportar. Tenim que fer alguna cosa per a canviar això. Soc monitora en la promoció de l’experimentacio cientìfica en escoles amb grups d’estudiantes de 12 a 16 anys i tampoc hi ha noies, i sempre els dic que animen a les seves companyes a participar”. [+info i Programa]

20161117_liderticAquesta segones Jornades Internacionals de Dones Liderant les TIC (#womanlidertic) van arrivar a Barcelona per promoure el sector de les TIC des de l’empoderament de les dones. Aquest any, s’ha doant la paraula  tant amb les veteranes del sector com amb el nou talent jove, com una forma de combatre l’escassa presència de la dona en l’entorn tecnològic. Per demostrar la transversalitat i la diversitat d’aquesta segona edició. Entre les protagonistes destaquen:
20161117_joveslidertic4Esperança Ibáñez, que ja va ser ponent en la passada edició,  i va coordinar la taula on aprendrem com emprendre projectes tecnològics, analitzant els reptes i les oportunitats del sector TIC. Segons el C-Tecno, només 3 de cada 100 projectes de start-ups són iniciativa d’una dona i per això considerem necessària la construcció de referents d’emprenedoria com és el cas d’ella mateixa: La taula “Dones liderant start-ups TIC” va ser una font d’inspiració i una crida a l’acció. I com totes els demés va estar plena de molta gent, i va haver molta participació al debat posterior.
Rosa Matías va ser impulsora de còctels & Net que va clausurar la passada edició del Woman Lider TIC. Aquest any, ens va ensenyar la importància d’una bona comunicació a la xarxa per aconseguir l’èxit en els nostres projectes. Rosa és consultora de talent i professional de la comunicació, amb una llarga carrera professional que acumula càrrecs directius en empreses i associacions de l’àmbit digital. Si el llenguatge és poder, Rosa se l’ha reapropiat, i així ho va demostrar a la taula “Dones comunicant a la xarxa”, on va explicar quines eines i quines formes de comunicació hem de fer servir perquè la xarxa sigui un espai de seguretat i empoderament.
Therese Jamaa s’estrena amb nosaltres com a protagonista de l’edició del 2016. Actualment directora de GSMA (representant dels interessos d’operadors mòbils a tot el món), ha estat directora de desenvolupament comercial i de vendes de grans empreses com Qualcomm Europe i Vodaphone Global. Jamaa és tota una guru en TIC a nivell mundial, i per això ens va animar a totes les assitents en la taula  de la que va ser ponent: “Si jo puc, tu pots”. Ens va injectar una gran dosi d’energia emprenedora sota la ferma convicció que el talent de les dones ha d’estar en la revolució de les xarxes.

Deixa un comentari