LES DONES PRIMER: Jornades Internacionals a Barcelona

 16,17 i 18 d e juny, Jornades organitzades per ENTREPOBLES, sobre el paper de les dones als conflictes i en les seves comunitats, que es faran al l’Espai Francesca Bonnemaison. Consultar programa:

Impactes diferencials, propostes i lluites de les dones en situacions de conflictes
 Jornades organitzades per Entrepobles, amb la col·laboració d’un conjunt d’organitzacions socials, que s’iniciaran el dijous 16 de juny a les 18,30 hores, a la sala Gran de l’Espai Francesca Bonnemaison, continuaran el divendres 17 i acabaran el el dissabte 18 a les 14 hores.

A l’acte de inauguració i al “Primer Conversatori” es comptarà amb la participació de Julia Cuadros, sotsdirectora de CoperAcción Perú, Gloria Chicaiza d’Accio Ecòlogica d’Equador, de Diana Patricia Sánchez de Fensuagro- Colòmbia -Via Campesina.

El divendres 17 hauran seminaris simultanis des de les 9,30 a les 18 hores i un nou Conversatori a les 18,30 de la tarda.
Als seminaris es vol analitzar les causes dels conflictes i els seus impactes diferencials sobre les dones, així como posar en evidència el protagonisme de les dones en les lluites i propostes que s’estan plantejant. Així doncs, i sempre des d’un enfocament feminista es reflexionarà al voltant de les transnacionals i el seus impactes sobre el territori, pressions a les dones sindicalistes, situacions provocades per la instal·lació d’empreses mineres, conseqüències dels monocultius com els destinats a producció d’agrocombustibles, etc, i també de la lluita i resistència de les dones front els conflictes.

Al Conversatori de la tarda podrem escoltar i compartir amb Alexandra Jurado, del Movimiento Social de Mujeres por al Paz y contra la guerra de Colòmbia; Paula Irene del Cid de La Cuerda, Guatemala, Jamileth Vargas del Movimiento de Víctimas de Crimenes de Estado de Colòmbia, Carmelina Morán de la Asamblea de Mujeres Diversas d’Equador i Guadalupe Rodríguez, de la organització europea Salva la Selva.

Aquestes jornades impulsades per aquest conjunt d’organitzacions (Entrepobles, Centre Delàs de Justícia i Pau, Cooperacció, Dones per Dones, Ecologistes en Acció, EDPAC, IPB, Juristes Solidaris, Lliga pels Drets dels Pobles, Marxa Mundial de Dones de Catalunya, Mon Comunicació, ODG, Plataforma Q’atary Perú, Xarxa de Dones Periodistes amb visió de Gènere, SETEM) volen donar a conèixer les causes que generen conflictes a diferents països, sobretot de Centreamèrica, Sud-amèrica i alguna experiència al Marroc. Aquests “Conflictes” van més enllà de ser “guerres declarades”, passen desapercebuts per a l’opinió pública, i sobretot no es té en compte la situació específica de les dones que resten invisibilitzades, per la complicitat dels mitjans de comunicació, les transnacionals i els governs.

Per això en aquestes jornades dones representatives prenen la paraula, des d’una perspectiva molt concreta, analitzant els impactes diferencials en dones i homes, i la vulneració dels drets específics de la població femenina. Es vol fer visible les capacitats de resposta de les dones que actuen i resisteixen davant els conflictes per aconseguir un món més just amb equitat de gènere. Les jornades compten amb el suport de ACCD, AECID i Diputació de Barcelona:
Inscripció prèvia per als seminaris al blog: Lesdonesprimer
Per a més info: Maria Jesús Pinto; Tel. 606434198 i al seu correu electrònic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s