Projecció dels curts guanyadors del Concurs DONA’MCINE

Escúchame”, és un documental que dona la veu  a una dona que ha patit explotació sexual, protegint la seva identitat.
D’altra banda també s’han concedit mencions especials a “Violeta”, de Viviana Bohórquez Monsalve, i a “Heroínas” de Cristina Trenas Martín.segons el veredicte del jurat.

Mireu  la llista de curts que es projectaran durant el lliurament   dels premis  DONA’M CINE 2010, que, recordeu, es farà   a Barcelona, serà el divendres 18, a les 18.30, al  Pati Manning (Casa de la Caritat. Carrer Montealegre 7. Barcelona),  i el dissabte a  l’Auditori de Vilafranca (19,30 hores)

Si assistiu a l’acte de lliurament podreu veure:
Escúchame, Violeta,  Heroínas,  Mujeres camino, Mujeres y agua,  Oro gris,  Primer encuentro de saberes y sabores campesinos,  Fao i  Libra

El jurat del concurs ha considerat que calia concedir el primer premi al curtmetratge “Escuchame” per la seva qualitat cinematogràfica, tant tècnica com artística i per la seva originalitat a l’hora de denunciar l’abús que pateixen moltes dones en el món: “El seu punt de vista ens situa com a testimonis directes d’una realitat d’explotació sexual invisibilitzada”.

Després del visionat dels quaranta curtmetratges seleccionats, el jurat també ha volgut destacar dues obres molt bé situades ala selecció i atorgar una menció especial a “Violeta”, curtmetratge que a través de l’animació com a plantejament visual i en forma de conte ens parla de la situació de violència que pateixen moltes dones colombianes a causa del paramilitarisme, relatat d’una manera estèticament impecable. També s’ha volgut concedir una menció especial al documental “Heroínas”, que a través d’un diari de viatge personal, proposa anar més enllà de la solidaritat, tot reconeixent  la tasca civilitzadora de les dones en el món.

Van formar  part del   jurat: Cynthia Judkowski, Llum Quiñonero, Mamen Briz, Maria Dolors Comas, d’Argemí, Maria Jesús Pinto, Marta García, Nuria Pérez de Lara, Roser Oliver i Olivella, Tona Gusi Amigó y Yolanda Olmos Ruíz, comunicadores, cooperants i expertes en cinema i audiovisuals, provinents de Catalunya, Estat Espanyol i Llatinoamerica.

El premi del públic a un documental col.lectiu
La novetat del concurs ha estat la participació online del públic que ha donat una resposta molt gran als vídeos penjats a l’epai web de Dona’MCine i a Youtube. Usuàries i usuaris han pogut des del 15 de maig del 2010 fins al 6 de febrer del 2011 votar els documentals. S’han comptabilitzat 715 vots i el premi l’ha obtingut “Mujeres Camino”, de Cristina Chiquin, Claudia Henao, Camino Simarro, Concepción Olid y Carolina Ruiz. Aquest curtmetratge el van elaborar les autores en el marc d’un curs organitzat al 2010 per ACSUR.

L’organització del concurs també fa una menció especial per la dinamització dels debats als fòrums de “DEFIENDE TU PELICULA”, als documentals: “Mujeres y Agua”, de Norma Julieta Maldonado; a “Primer encuentro de saberes y sabores campesinos”, del Colectivo Eje de mujer campesina y familia y Comisión de comunicaciones del proceso de Unidad Popular del suroccidente colombiano; i “Oro Gris”, de Ira Nahomi Moreno i Luna Haro Mancera. L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc a la sala d’actes del Pati Manning, actual seu del CERC (Centre de recursos Diputació de Barcelona) el proper divendres 18 de març,  a partir de les 18,30 hores,  i fins  a les 21 hores, i el dissabte 19, a l’Auditori de Vilafranca del Penedès.DonaMCine és un projecte audiovisual impulsat per l’Associació Entrepobles / Entrepobles / Entrepobos / Herriarte, que treballa en cooperació solidària des de fa més de 20 anys, i la productora Doble Banda, amb una àmplia experiència en cinema i documentals de contingut social.

En aquesta primera edició del concurs internacional el projecte rep suport financer de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (Generalitat de Catalunya) y de l’Ajuntament d’Olèrdola del Penedès.

A DonaMCine s’han volgut visibilitzar els somnis i revoltes de les dones que, al llarg de la història, s’han compromès en la defensa dels drets de les dones, entesos en un sentit ampli com a drets socials, econòmics, polítics, culturals, però també sexuals i reproductius. També volem donar valor a tot aquest esforç, realitzat en gran mesura des de l’impuls del feminisme, una contribució fonamental a la democràcia, la justícia social, i l’eradicació de totes les formes de violència masclista i patriarcal.

A tenir en compte: Les obres presentades es poden visualitzar a la Web  del  concurs:, I els premis otorgats a l’espai corresponent

Lloc del Lliurament dels premis Pati Manning  Barcelona. Casa de la caritat  (CERC Centre Estudis i Recursos Culturals Diputació de Barcelona) Carrer Montalegre, 7 . Tel. 934 022 565

 

[+info a moncomunicacio.com/dones.htm]

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s