Africa Moment, música i dansa africana a Barcelona

La primera sessió d ‘Àfrica Moment’ va tenir lloc al CaixaFòrum el dijous 25. Es va pasar el documental Gurumbé, i desprès es va poder gaudir d’una actuació de flamenc i de la dansa, impressionant taconeig de Yinka Esi Graves.(*)


La primera edició de ‘Àfrica Moment’ es centra en la dona africana creadora, i comptarà amb Nora Chipaumire com a convidada d’honor Àfrica Moment’, que  celebra la seva primera Trobada de l’Àfrica contemporània i es desenvoluparà des del 25 de maig al 3 de juny, a través de diferents accions on la dansa n’és el fil conductor. Els dies 1 i 3 de juny, la dansa i la música d’aquest festival hi serà a diversos centres de la ciutat. Chipaumire serà la creadora invitada especial. El seu treball està marcat per un intens discurs sobre la identitat i el cos negreafricà, la seva representació i com està de carregat de connotacions. Molt especialment, el cos de la dona negra. Aquesta Mostra es desenvolupa a diversos espais de Barcelona, com ara El Graner, La Caldera (Les Corts),  CaixaFòrum i els centres cívics de Can Felipa i la Barceloneta.El dijous 1 a la tarda la Michèle Ndongui farà un taller de dansa a Can Felipa, una mena d’aperitiu de la trobada del dissabte 3 en què l’equipament es convertirà en l’epicentre de la cloenda del festival. Aquell dia, al matí el centre acollirà un taller de dansa infantil (10 h) i un altre taller de dansa per a adults (11.30 h) conduït per l’Aida Colmenero Díaz. La festa es traslladarà a la tarda a la pl. Josep Maria Huertas Clavería, que acollirà un espectacle infantil (17 h), actuacions de dansa (19 h) de Maman, Michèle i Aida, i un concert (20 h) de Betina Quest.[+info a santmartiambveudedona.cat]La trobada Àfrica Moment és un acostament a l’Àfrica actual, una Àfrica diversa, contemporània i plural que es troba tant en la diàspora com en els afrodescendents, la que neix allà i aquí, que bat i inspira. El vehicle conductor serà la dona africana creadora. .[+Consultar programa a Barcelona Digital][+info a: africamomenthola@gmail.com.  Mireu el tràiler de Gurumbé.
El graner: info@granerbcn.cat. T.: 934 26 18 75   Can Felipa. Carrer de Pallars, 277. 932 56 38 40

(*) Yinka Esi Graves  porta ballant des de nena, tant ballet i jazz com a dansa afrocubana. Va començar a estudiar flamenc mentre es trobava a la universitat i, en 2008, es va traslladar a Espanya per continuar la seva preparació com a professional a la prestigiosa escola Amor de Dios, de Madrid. Va debutar en els escenaris amb la companyia de fusió Kataka, creada per
Cristóbal Reyes i Ana Yermo, amb els qui va estar de gira per Espanya. En 2010 va participar en la producció Grito, d’Alfonso Losa i José Maya, presentada en la Biennal de Sevilla i a Madrid Suma Flamenca. En els últims cinc anys ha estat convidada a ensenyar el seu treball en Classically British, aparador anual de joves ballarins britànics. Va participar al programa My Europe project 2014, amb el qual va portar l’art flamenc a diferents escoles de Manchester. També ha estat convidada a presentar el seu treball en el Chale Wote Festival de Acra (Ghana).
En l’actualitat Graves divideix el seu treball entre Madrid, Sevilla i Londres, on actua habitualment en locals com el Candela (Madrid) i el Hackney Attic (Londres). És cofundadora de la companyia dotdotdot dansi amb qui ha girat tres vegades per Anglaterra i més recentment ha presentat treball original en Sadler’s Wells i The Lowry (SAMPLED 2017). Actualment aquesta girant CLAY una col·laboració amb exballarina de Alvin Ailey Asha Thomas, que s’estreno en Châteavallon a França, STUN a Manchester i el Mes de Dansa a Sevilla en la tardor de 2016.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s