Gioconda Belli, protagonista al Festival Internacional Barcelona Poesia

Gioconda Belli va recitar algunes de les seves poesies durant el Festival Internacional de Barcelona Poesia. En l’entrevista es va mostrar molt crítica amb el govern del seu país i va comentar que :“La revolució sandinista va traïr a les dones”.

alt

Hem entrevistat a Belli, per a La Independent abans de la roda de premsa oficial sobre l’espectacle col·lectiu del dimarts 16 de maig, al Palau de la Música. Ella ha estat una de les escollides entre 5 poetes de prestigi reconegut, per a la 33a. edició d’aquest prestigiós festival que durant una setmana omple de poesia la ciutat, i va explicar perquè havia escolllit per al recital col·lectiu algunes de les seves poesies feminsites, populars i reivindicatives..

Ella no li dona importància que després de tants anys per fi l’ hagin convocat: “Estic contenta d’estar a Barcelona, i que m’hagin convidat. Al món hi ha moltíssims poetes, i em sento orgullosa de poder representar a la poesia llatinoamericana i la veu de les dones poetesses”. I així ho va reconèixer davant de la premsa, on va explicar els poemes escollits per a recitar, com a representatius de la poesia popular i feminista:“la meva és una poesia reivindicativa escrita per una dona. El meu país viu de la imaginació. És el nostre actiu més preuat. Si poguéssim exportar la poesia no tindríem problemes econòmics”[+info a La Independent . Podeu veure el video complet de l’entrevista a baix)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s