Gran èxit de Viggo Mortesen al Festival de Poesia

Viggo Mortesen, va recitar el divendres al Festival de Poesia de Barcelona, al costat del poeta argentí Fabia Casas, al pati de l’Institut Catalans, ple de gent que va aplaudir entusiasmada.

Foto: La Vanguardia

El prestigiós actor nord-americà d’origen danès,  va demostrar que ha desenvolupat un alt nivell en altres facetes artístiques com la poesia i l’escriptura. I va recitar al costat del seu amic Fabia Casas, amb el qui també comparteix l’afició al futbol -ambdós segueixen a l’equip de San Lorenzo d’Almagro-, i van desplegar la seva bandera a la roda de premsa que van realitzar el dijous a La Virreina.
Cal reconèixer que Mortesen, més conegut com actor, és un creatiu polifacètic que ha demostrat el seu compromís politic i social, i que en aquesta ocasió ha pogut sorprendre  pel seu accent argentí, als que encara no li havien sentir recitar, però és que l’actor  va viure la seva infància a l’Argentina -fins que quan tenia 11 anys- amb els seus pares es van traslladar als Estats Units. I ens va explicar que va conèixer a Casas quan editorial que va crear, volia fer una antologia de poesia argentina i el va localitzar. Les poesies d’ambdòs “poetes” de la vida quotidiana, divertides, tràgiques i rompedores van agradar especialment al públic present. Un públic, que va esperar pacientment que s’inicies el recital (alguns havien fet cua des de 2 hores abans), I molts es van quedar sense poder asseure’ns.
Va estar present, suportant estoicament els flases dels fotògrafs, l’actriu, Ariadna Gil, la seva companya des de fa molts anys. També estaven entre el públic alguns dels poetes que intervindran al Festival aquests dies, sobretot, alguns dels invitats internacionals com l’escriptora i poeta,  Gioconda Belli.[+info a Barcelona Poesia]

El dimarts 16,  es celebrarà la 33 a edició del Fes­tival Internacional de Poesia de Barcelo­na, un dels esdeveniments poètics més rellevants i alhora més antics d’Europa. I, com ja és habitual, tindrà lloc al Palau de la Música Catalana, que durant una nit a l’any s’omple de públic per escoltar poesia. Un gènere molt poc rendible en termes de vendes però que resisteix. S’ha escrit poesia, se n’escriu i no se’n deixarà d’escriure, siguin quins siguin els suports on descansin els versos.

En aquesta edició del Festival In­ternacional de Poesia de Barcelona, s’ha volgut que partici­pessin alguns dels noms més importants de la poesia actual. Billy Collins, el poeta més popular dels Estats Units i gairebé una llegenda viva del gènere poètic, serà un dels grans noms que ens deixaran presumir del cartell de l’edició d’enguany. Al seu costat, una de les autores més respectades de la poesia portuguesa, Ana Luísa Amaral. I, des de l’extrem i els marges, la poesia a casa nostra estarà representada per Maria Sevilla.  tambè hi serà present  Gioconda Belli, feminista vinculada a les lluites polítiques de la Nicaragua sandinista, és novel·lista i assagista, i membre de l’Acadèmia Nicaragüen­ca de la Llengua i del PEN del seu país. El seu darrer poemari publicat ha estat Fuego soy, apartado y espada puesta lejos (2007). La seva poesia rescata el valor de la feminitat, el cos i la llibertat de les dones.

Potser es llegeix poca poesia, però sovint s’han omplert estadis de futbol per escoltar-la; potser no és necessària, però també salva; potser és un gènere minori­tari, però de vegades mou masses; potser llegir-la és un acte individual, però de tant en tant remou la consciència col·lectiva. El festival d’aquesta edició també ha comptat amb un concert de José Mercé, i el poeta Luis Garcia Montero, un homenatge especial a Garcia Lorca, el dissabte nit a la Catedral.

Preu de l’entrada 6 €. Venda d’entrades  Tiquet Rambles De dilluns a diumenge, de 10 a 20.30 h La Rambla, 99 Taquilles del Palau de la Música Catalana De dilluns a diumenge, de 9.30 a 21 h. I a Barcelona Poesia

*Vídeo: Fina Lunes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s