Pel·lícules de gran nivell, còmiques i/o dramàtiques al Festival dels Cinemes Verdi

Tota una setmana del millor cine a Barcelona, als cinemes Verdi del barri de Gràcia. Algunes de les  estrenes compten amb els seus directors i algú protagonista. No us ho perdeu!(*) 

El Festival de cinema Sant Jordi va ser inaugurat pel prestigiós actor  Richard Gere el divendres: El nou Festival Internacional de Cinema de Barcelona girarà entorn del món del llibre, els autors, la cultura i l’art, fins al 28 d’abril, als Cinemes Verdi. 

En  aquest primer  festival BCNFilms,  organitzat per Espectarama (Cinemes Verdi) i  pel Festival Educacine s’oferiran  35 pel·lícules d’alt nivell, gairebé totes són estrenes a Barcelona ( menys alguna reposició de films antics). Cal destacar  que 9 d’aquestes estrenes, estan dirigides per dones: La Casa de la EsperanzaMal de piedras, Marie CurieMau
die
; Su mejor historia;  Asuntos de familia;  50 primaveras i La wending planner. El dissabte 22, abans del passi de les 21,30h, Isabel Coixet presentó  imatges inèdites de la seva última pel·lícula:   The bookshop, encara sense estrenar. De moment, destaquen dos films, la divertida comedia: “Un italiano en Noruega“, que comptarà amb el seu protagonista, el actor cómic Checco Zalone, que estarà en l’estrena del dimarts 25, a les 19,30h, I “La casa de la Esperanza” de la directora neozelandesa Niki Caro. Un drama sobre Polònia envaïda pels nazis, que recupera la història real de la heroica activitat de la parella protagonista que volien salvar el seu Zoo, i al final van salvar uns 300 jueus.

Cal reconèixer que la pel·lícula escollida per la gala la inauguració: “Norman, el hombre que lo conseguia todo“, ha estat estat molt adient, per què el film és d’un gran nivell. Una història del director americà d’origen israelià, Joseph Cedar, que va aconseguir convertir a Gere en un personatge proper i autèntic. l’actor amb una recreació magistral va fer creïble a un home aparentment vulgar: “Tots estén envoltats de Normans que saben com moure’n en la nostra societat i treure profit, i que sobreviuen a l’ombra dels poders factics“. Un personatge del carrer que sap crear una increïble xarxa de contactes i corrupció al voltant d’un ministre israelí. La presència de Gere, i la qualitat de la pel·lícula expliquen que la sala gran de projecció dels Cinemes Verdi, estigués plena a vessar de representants de mitjans gràfics i audiovisuals, gairebé uns centenar de periodistes i crítics cinematogràfics. l’actor i el director van respondre a totes les preguntes, malgrat que no han volgut entrar en temes politiques sobre Israel, però Gere sí que va mostrar el seu compromís i va fer una crítica molt personal i directa sobre Trump.

Gere que va arribar a la ciutat el dimecres, també ha rebut el mateix divendres en què s’inaugura el festival el Premi Continuara de Cultura 2017 concedit per RTVE Catalunya en una recepció a La Casa Fuster. I l’actor  sense perdre el seusonriure i compostura va estar molta estona en una sessió oberta de fotos als Jardinets de Gràcia.

Aquest festival ofereix  sessions durant matí, tarda i nit, tots els dies fins al divendres 28. És molt recomanable assistir, ja que les pel·lícules es poden gaudir en diferents horaris. Us podeu descarregar la programació aqui

Tambè podeu comprar entrades  amb antelació desprès de consultar programació dia a dia

[Cinemes Verdi; carrer Verdi 32, i Carret Torrijos 49]

Foto Roda de Premsa: Fina Lunes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s