Es demana que la mort de les nenes cremades a Guatemala es consideri feminici

Les raons de l’amotinament de les nenes del “Hogar seguro” van ser publicades unes setmanes abans de que 40 d’elles van morir cremades, per què no van poder sortir de la sala en la estaven tancades.

El 10 de març, no podrà ser mai oblidat entre els familiars de les víctimes, als que no els deixaven reconèixer el cossos cremats de les nenes, i que a més van tenir que soportar després les “increibles” explicacions oficials sobre un incendi que es podia haver evitat abans d’ocurrir, o haver minimitzat els seus efectes, si algú haguès obert les portes de la sala en que estaven tancades.  El poble està conmocionat. Segons sembla ja són 40 les noies mortes, i les manifestacions populars augmenten. Es demana responsabilitats i la dimissió del president del govern, Jimmy Morales.

Ara les familiars i organitzacions feministes de Guatemala i de diversos llocs d’America Llatina denuncien aquestes morts com un feminicidi d’Estat. I demanen al govern que es reconegui la veritat: “Les nenes no es van amotinar perquè no els agradés el gust del menjar”. Aquesta crònica, de Gabriel Woltke i Martín Rodríguez Pellecer,  publicada originalment en Nòmada , relata les raons darrere de l’amotinament i la mort de 36 nenes de l’alberg governamental que paradoxalment s’anomena: “Hogar seguro”. Darrere de la tragèdia s’amunteguen vexacions en contra de menors que l’Estat guatemalenc mai va atendre. Llegir també l’article, en castellà a El Faro

Cal recordar que un altre mitjà,  Plaza Publica va denunciar fa unes setmanes en un reportatge  l’infern que vivien les internes en aquesta institució, una situació que podia explotar d’un moment a l’altre. de la seva part recomanen llegir l’article publicat a Resumen Latinomericano, en el que es comenta que es demana publicament la dimissió del President de Guatemala. ( Veure fotos d’aquests mitjans)

Mireu el reportatge publicat a La Independent

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s