Signeu el Manifest de Suport a les Dones Cineastes

L’audiovisual també ha de parlar en femení. Només el 16% de les pel•lícules estan dirigides per dones. Cal promoure a les dones, i l’altra mirada. 

Aquesta situació anòmala permet que la creació audiovisual estigui gairebé només en mans de creadors amb les conseqüències que això té sobre els continguts: la creació cinematogràfica del nostre país està farcida d’històries amb poques protagonistes femenines i on el punt de vista de la dona és pràcticament inexistent, perpetuant així estereotips femenins i exposant només el punt de vista de la meitat de la població. Cal signar el Manifest.

CIMA Catalunya, Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals, considera que una societat avançada i compromesa amb els seus contemporanis no pot permetre una fractura d’aquesta mena. Creiem que la situació de desigualtat en la creació i en els llocs de responsabilitat de la producció audiovisual és tan evident i preocupant que necessita d’una acció decidida, valenta i responsable de les autoritats cinematogràfiques catalanes. De no corregir-se aquesta situació és convertirà en crònica i irrecuperable. No només influirà en la imatge del nostre país a l’exterior sinó també en l’educació de les properes generacions influïdes per un audiovisual amb una mirada esbiaixada.

Es per aquesta raó que Cima Catalunya demana al Govern de la Generalitat, que en les bases d’ajuts públics que atorga, implementi mesures compensatòries consistents en una quota progressiva per a projectes cinematogràfics liderats per dones fins assolir un mínim del 40% a l’any 2020.

Suma’t a nosaltres per demanar a l’Institut de les Empreses Culturals (ICEC) que defensi i impulsi aquestes mesures. El nostre objectiu és garantir l’equitat entre dones i homes en l’accés a les subvencions públiques.

Tots i totes podem col•laborar a corregir una situació de desigualtat històrica per tal d’aconseguir un audiovisual de més qualitat, més representatiu i més plural.

Firma la nostre petició! Les generacions futures ens ho agrairan. Aqui tenim el Manifest

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s