Jornada ODEE a CaixaForum: Reptes i compromisos per la Igualtat de Gènere

El dimecres 1 de mars tindrà lloc la Jornada  la  VIII Jornada Anual de l’Observatori Dona, Empresa i Economía (ODEE) al  CaixaForum. I com cada any s’espera que sigui  una jornada molt participativa (*) .01aodee_jornada-2017

La igualtat de gènere en les empreses i les organitzacions representa una garantia d’èxit pel que fa a resultats, organització, meritocràcia, transparència i valors humans.  Aconseguir que l’any 2030 el 50% dels llocs de decisió estiguin ocupats per dones és el principal repte de l’objectiu 5 de l’agenda 2030 de Nacions Unides. Aquesta Jornada es fa una vegada a l’any, i sempre omple la sala del CaixaFòrum .
Des de Catalunya l’ODEE ha fet una diagnosi publicada i exposada gràcies a l’elaboració del primer indicador d’igualtat de gènere a Catalunya,  i també existeixen uns instruments magnífics som són la Llei 17/2015 d’Igualtat Efectiva de Dones i Homes, la Plataforma de Conselleres i Directives (ODEE), així com d’altres eines que busquen garantir la meritocràcia, l’eliminació de la bretxa salarial, la transparència i la igualtat d’oportunitats. Cal seguir treballant en aquesta direcció i, sobretot, posar en pràctica les mesures i les eines que ja tenim al nostre abast. [+info]
La igualtat entre els gèneres no és solament un dret humà fonamental, és la base necessària per aconseguir un món pacífic, pròsper i sostenible. perquè les dones estan arrelades a la vida i a la seva conservació i, per tant, són motor de pau, d’equilibri i futur.Sabem que la humanitat està passant per un moment d’inflexió i que necessita una nova manera de veure el món; una mirada amb ulls de dona que aporti l’energia i la saviesa en la governança global.
Per això, en la línia de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, s’ha volgut contribuir i col·laborar des del Women 360⁰Congress en la celebració d’aquesta VIII Jornada anual de l’ODEE per promoure l’Objectiu n 5 “La Igualtat” i animar a tothom a sumar-se a aquest compromís impulsant una representació de 50/50 (homes i dones) al món de l’empresa, organitzacions socials, centres de coneixement i educació, institucions i societat civil.
Arribar al 2030 on el cinquanta per cert dels llocs de decisió estiguin ocupats per dones és la condició sine qua non del complument de l’agenda que l’ONU s’ha fixat. La VIII Jornada de l’ODEE serà el tret de sortida d’altres accions protagonitzades per plataformes de dones i associacions d’empresàries i directives per promoure la Igualtat a Catalunya.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s