La crisi, redueix o incrementa les desigualtats laborals entre homes i dones?

Amb aquest titol,  FIDEM organitza un debat el dijous 16 de febrer, al Palau Macaya, dintre de  l’apartat  RecerCaixa i com a ponent  compta amb Argelia García, patrona de Fidem i CEO & Partner a External Financial Management.

01ajornadafidemrecercaixaSegons dades de l’EPA (Enquesta de Població Activa), el 2016 es va tancar amb un 20,7 % de desocupació femenina enfront d’un 17,8 % d’atur masculí. La crisi socioeconòmica dels darrers anys ha suposat la pèrdua de nombrosos llocs de treball, però també ha propiciat la creació de nous projectes d’economia social i solidària on el paper de les dones ha cobrat una gran importància. Al mateix temps, també hi ha hagut un canvi dels rols en feines tradicionalment considerades femenines. Cada vegada més homes s’incorporen a activitats com la cura dels infants i de persones adultes.
Quines són les principals barreres que dificulten la implicació dels homes en aquestes tasques? Quina és la funció de les dones en la configuració actual de l’economia social i solidària? És un fenomen passatger o el primer pas cap a una societat més igualitària? [+info i inscripcions a FIDEM]

Programa

• 18.30 h Benvinguda Ignasi López Verdeguer, director del Departament de Ciència i Beques  de la Fundació Bancària ”la Caixa”

Moderadora: Milagros Pérez Oliva, periodista del diari “El País”

Hi intervenen:
*Sandra Ezquerra, professora agregada de la UVic-UCC, directora de la càtedra UNESCO Dones, desenvolupament i cultures de la UVic i coordinadora del grup de recerca de la UVic Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives. Investigadora Principal del projecte RecerCaixa “Crisis i alternatives en femení: anàlisi d’impactes i estratègies de les dones a Catalunya en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària”

*Beatriz San Román, investigadora postdoctoral en la Universitat Rovira i Virgili, codirectora de la publicació AFIN i investigadora del projecteRecerCaixa “Homes cuidadors. Reptes i oportunitats per reduir les desigualtats de gènere i afrontar les noves necessitats de cura”

*Argelia García, membre del patronat de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora

* Mireia Mata, directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya

• 19.20 h Obertura del debat a la participació del públic

Milagros Pérez Oliva donarà la paraula i moderarà la intervenció del públic

• 19.50 h Conclusions i cloenda de l’acte

(*) Dijous 16 de febrer, a les 18.30 h, al Palau Macaya (pg. de Sant Joan, 108, Barcelona)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s