Presentació de la Politica de Comunicació d’un Pais en Comú

Dardo Gomez, ex-president del Sindicat de Periodistes de Catalunya us convida a  debatre la política de comunicació d’Un País en Comú, el proper dissabte 25 de febrer, al pati Llimona. 

En nom de l’eix del Dret a la Informació i la Comunicació de Barcelona en Comú (Bcomú), et vull convidar personalment a un debat sobre la política de comunicació que cal a Catalunya en aquesta etapa. Com saps, el Grup Impulsor del nou espai dels Comuns, format per 120 persones, ha programat un procés participatiu obert a la ciutadania que ha de definir l’ideari de la futura organització. En l’àmbit de la comunicació, les ponències zero elaborades pel Grup Impulsor (http://unpaisencomu.cat/) consideren que la comunicació és un dret de la ciutadania i en subratllen uns quants trets: que tothom tingui accés a una informació plural i de qualitat, que es garanteixi la independència dels mitjans i els drets laborals dels periodistes i que es fomentin els mitjans socials i comunitaris sense ànim de lucre.

El propòsit del debat, que se celebrarà el dissabte 25 de febrer al Pati Llimona de Barcelona, de 10 a 13 hores, és omplir de contingut l’enunciat genèric de les ponències zero. No es tracta de fer un programa electoral –això serà cosa del futur partit–, sinó de facilitar al Grup Impulsor un conjunt de propostes orientades a garantir el dret dels ciutadans a la informació.

L’esquema del debat serà el següent:

  1. Presentació per part d’un membre del Grup Impulsor.
  2. Reunions, per separat i en diferents espais, dels representants dels mitjans públics, dels privats i dels socials i comunitaris. Cada un d’aquests tres grups designarà un relator que prendrà nota de les propostes que s’hi facin per donar-les a conéixer després als assistents.
  3. Els tres relators informaran al conjunt dels assistents dels resultats dels tres debats.
  4. Un membre del Grup Impulsor o de l’eix del Dret a la Informació de Barcelona en Comú resumirà les propostes per fer-les arribar als redactors de l’ideari del nou espai polític.

Naturalment, l’assistència al debat no US obliga a comprometre’t amb BComú ni amb l’organització que projectem. L’acte –un més del prop d’un centenar previstos a tot Catalunya– forma part d’un procés obert a la ciutadania. Si t’hi convido és perquè en l’àmbit de la comunicació ens interessa especialment la VOSTRA opinió. I que la tindrem en compte.
Cordialment, Dardo Gómez, coordinador.
(*) Pati Llimona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s