Barnasants s’inicia el 27 de gener amb un caràcter molt femení

El BarnaSants- Cançó d’autor 2017 arriba enguany a la seva 22a edició. Durant dos mesos i mig, del 27 de gener al 14 d’abril, el festival acollirà més d’un centenar de cantants, intèrprets i grups.

01abarnasants2017La llista de concerts cada vegada es més llarga, suma més locals, i s’extén per diversos llocs de Catalunya. I a Barcelona l’inici oficial serà  al Teatre Joventut, amb Les Kollontai, pero abans el dissabte 14 de gener, haurà una pre-estrena especial amb Belda&Sanjosex, a Palma de Mallorca, i el dijous 19, un concert sorpresa per a conmemorar els 30 anys del Harlem Jazz Club.  I com s’explica al Programa, les dones tenen un papel important en aquesta edició, el grup de producció pròpia del festival:  Les Kollantai, format per Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal, quatre cantants que, l’any pasat van tenir un gran exit cantant juntes en l’homenatge a la Llibreria Proleg. Elles repetiren en diferents dates i sales. I en aquesta edició junt a les cantants habituals, com Marina Rosell, Maria del Mar Bonet o Lidia Pujol, el festival recupera a Elisa Serna i Julia León, o a la sempre vital Nuria Feliu, i dona pas  a les més joves, com  Laia Rus, Eva Dènia, Joana Gomila, Silvia Bel o Rosa Sànchez.
Podeu consultar la programació a la Web de Barnasants, i el programa complert al Pdf.

Tal com Explica Jordi Bianciotto, al programa: “Barnasants, sempre a l’aguait dels aniversaris amb significat, commemora amb aquesta edició el centenari de Violeta Parra, una cantautora que és símbol de moltes coses: de lluites feministes, de la defensa de les classes subalternes a les quals cantava Raimon i de la dignitat de les cultures llatinoamericanes autòctones. Trobadora, pintora i artista plàstica, activista sòcio-política i folklorista, Parra ha estat citada i homenatjada repetidament per tota classe d’artistes ja no de l’àmbit de la cançó d’autor sinó més enllà.” I com diu Hernandez Ripoll, aquesta edició te nom de dona: “Aquest any 2017, l’any del centenari de la revolució bolxevic, el Barnasants, més que mai, té veu de dona. Fins i tot m’atreviria a suggerir-li al mutipremiat Pere Camps, mare de l’invent, que canviés el nom pel de BarnaSantes, així, en femení, sense problemes ni complexes, per que el gènere no ha de tenir més distinció que la qualitat humana. Deia la sàvia Mae West que les nenes bones van al cel i les dolentes a tot arreu. Doncs bé, quatre d’aquestes dones que toquen la guitarra i surten per la nit, s’han unit sota el nom insígnia de Les Kol·lontai (en honor de la pionera Aleksandra), en una producció pròpia del festival que el 27 de gener obrirà el teló de la programació per, després, passejar-se per un bon grapat d’escenaris repartits pel mapa. Tota una declaració d’intencions. Com també ho és la de convidar artistes emergents xilenes en un homenatge transoceànic a la memòria de l’eterna Violeta Parra”.

Mireu sobre l’historia de Barnasants, la nota del seu fundador, Pere Camps

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s