Tractament informatiu de l’assassinat de la doctora Victòria Bertran

El dimecres al migdia va tenir lloc una concentració i un minut de silenci per l’assassinat de Victòria Bertán, a la seu del dsticte de sant Martí, el mateix que a la porta de l’ajuntament de Barcelona.

01avictoriabertranfacebook

Victòria Bertran va ser assassinada mentre dormia -la nit del diumenge 18 de desembre- pel qui era el seu marit, el periodista Alfons Quintà, i del que volia separar-se definitivament. I de seguida la maquinària informativa es va engegar per a “Lamentar  la mort del gran periodista” que es va suïcidar després de realitzar un crim que el va col·locar en la primera plana d’aquests mitjans que el tenien “oblidat”. Però a ella ni la nomenaven. Era la víctima,  la que mereixia ser nomenada i considerada. Era médica de professió, doctora en el CAP del barri barceloní de Les Corts, amb 57 anys, i els que la tractaven la recorden com una persona discreta i alegre. Era molt reconeguda en el seu entorn. [la informació continua a santmartiambveudedona.cat].

Cal destacar la noticia emesa per BTV Notìcies, amb el vídeo realitzat que podeu veure aquí. Per primera vegada s’ha posat en marxa el protocol Institucional per reaccionar davant d’aquest casos d’assassinat per viólencia masclista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s