Mostra de Curtmetratges per la Identitat, als Cinemes Girona

L’estrena a Barcelona del documental argentí “La parte por el todo” va protagonitzar la cloenda de la Mostra de Curtmetratges per la Identitat, el 2 de desembre, amb la pressència de dos dels directors.

Aquesta estrena ser l’ultima projeccio de  la 5ª Mostra de Curtmetratges per la Identitat. Desprès de la pel·licula qu eva emocionar a Tohom va tenir lloc un debat sobre la mateixa. I els directors, Roberto Persano i Juan Andrés Martínez,van explicar la gran dificultat que van tenir de poder portar- la a terme i que es pugui veure als cinemes argentins pels canvis que han tingut lloc l’ultim any a l’Argentina.  Esperem que  pel seu èxit a molts festivals internacionals, es pugui seguir projectant, com un forma més d eseguir lluitnat per trobar a tots els nens i nenes robats i desaparescuts durant la ditadura del 1976 a l 1983.
La mostra es va inaugurar el dimecres 30 de novembre, i va oferir  durant tres dies projeccions als Cinemes Girona.  El dimecres i el dijous van tenir  lloc les projeccions dels curtmetratges a concurs.  El divendres 2 de Desembre la lectura dels premis i la projecció del documental argentí “La parte por el todo“, amb la presència de 2 dels seus directors: Roberto Persano i Juan Andrés Martínez. Amb direcció i guió: Roberto Persano, Juan Andrés MartLa parte por el todo.jpgínez Cantó i Santiago Nacif Cabrera.  Després de recórrer Amèrica del Sud, Europa i amb vuit guardons a les seves esquenes, “La parte por el todo” arriba per primera vegada a Barcelona,

El funcionament de les maternitats clandestines durant la darrera dictadura militar argentina centra “La parte por el todo”, documental que investiga i exposa com es va orquestrar el genocidi que planificà la sostracció sistemàtica d’identitat de nadons nascuts en captiveri: eren fills de dones segrestades, a les que se’ls robaven els fills i que després eren as01acartel_identitatsassinades. Prenent com a eix narratiu els tres centres que van albergar la major quantitat de parts i el testimoni de tres néts que, nascuts respectivament en cada un d’ells, van ser recuperats per Abuelas de Plaza de Mayo, el documental es presenta com un viatge a la veritat que busca “donar llum sobre els indrets on es va donar a llum”. El minuciós retrat, que suposa la tercera col·laboració entre els seus directors (després de “El Almafuerte” i de “Nicaragua, el sueño de una generación”), arribarà a Barcelona després de projectar-se dilluns 28 de novembre a París.
Aquest festival està organitzat per ACIM, (Associació CREAR per a l’Identititat i la Memòria) Mireu la programació al PDF.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s