“Migròtocnes”; les treballadores de la Llar presenten activitats

El Sindicat de treballadores de Llar, Sindihogar/Sindillar, organitzen les jornades “Migròtocnes 2016”  els dissabtes,  des del 12 al 26 de novembre. A La Bonnemaison i al centre d’Art  Santa Mònica.

01asindihogarEl  dissabte 12 vam començar les Jornades Migròctones de Sindillar, amb la performance “Poètiques i polítiques de les cures…receptes rebels a foc lent” en el Centre d’Arts Santa Mònica. El dissabte 19 anuncien un fòrum- debat  titulat “Enfortint xarxes contr ala precarietat” a la Bonnemaison, I l’ultim dissabte, el 29, tindrà lloc  una trobada de “Dones i Polìtica”, una taula rodona amb representants de diferents partits polìtics, CUP; En comù Podem; ERC; PSC; CSQP; Junts pel Si; Mujeres Pa`lante, Sinidhogar i algú repsonsable de la campanya:  “Papeles sin contrato”. Al final haur aun ball i pica Pica . Tambè a la Bonnemaison. [+info]

Les dones de Sindillar i altres companyes de viatge van intervenir dins el marc del proyecte Interfícies, a l’exposició que te lloc a Santa Mònica  (+info)

Sindillar és un sindicat independent de treballadores de la llar i la cura que treballa sobre diversos eixos de discriminació. D’una banda, les treballadores de la llar pertanyen al règim especial per a la llei de treball a Espanya. Això es tradueix al fet que estan excloses de molts dels drets que tenen els treballadors en general. Hem de tenir en compte que en molts casos el treball de la llar i de la cura es realitzen en cases / domicilis que són considerats pels inspectors com a territori privat, pel que no es fan efectives les denúncies ni les inspeccions, produint buits legals, deixant en indefensió a les treballadores, que a través de la Normativa es veuen castigades pel paper que exerceixen.

En el procés de lluita política ens hem enredat amb el poètic, performàtic com una forma de relacionar-nos amb diferents dones i de crear xarxes d’afecte per a la transformació social i, al seu torn, per al col·lectiu generar una política de la resistència a través de l’art.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s