Això em va passar: De tortures i d’impunitats (1960-1978)

La Fundació Cipriano Garcia-CCOO,  organitza visites guiades a aquesta exposició que restarà oberta al Born, fins al 7 de gener del 2017, i que cal no perdre’s.

01aixo_born

La primera visita concertada, la del 11 de novembre ja està complerta, però encara podeu optar a la visita del dijous 17 i la del dijous 24,  a les 18 hores. Aquestes visites es fan en el marc del programa Evocacions de la ruïna, al Born Centre de Cultura i Memòria, Plaça Comercial, 12,  Barcelona. Guiarà la visita, Javier Tébar, comissari de l’exposició. Confirmeu la vostra assistència al correu de la Fundació Cipriano Garcia-CCOO de Catalunya. La tortura va ser una expressió de la violència política de l’Estat franquista i va perdurar encara durant els anys de la transició a la democràcia a Espanya, en una pràctica sistèmica plenament acceptada per les autoritats. La dimensió d’aquesta vulneració dels drets humans, les seves formes i evolució, els seus protagonistes i els seus responsables són encara avui prou desconeguts.

Aquesta exposició proposa un debat sobre aquestes qüestions amb l’objectiu de presentar les experiències de la tortura exercides contra persones que van negar-se a acceptar la condició de súbdits i aspiraven a ser ciutadania. Els actes impunes del passat se’ns presenten com un buit ètic en el present. Per això cal preguntar-se: si la tortura fou una realitat estructural de la dictadura, la seva pervivència en el temps pot significar acceptar-la com un fruit amarg de la nostra democràcia?

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s