Presentació d’Experiències europèes de cohabitage, al Pati Llimona

El dimecres 19 d’octubre, podreu escoltar a Mattieu Lietaert, que parlarà d’Experiències de cohabitatge a Europa, al Centre Civíc Pati Llimona, a les 19 hores. (*)

Aquest expert en cohousing que ha recorregut diversos països europeus on l’experiència ja és una realitat, estarà junt a Juli Carbó,  que parlarà de la “Proposta Barcelona”.  No us perdeu aquesta nova convocatòria de Cohousing Barcelona!

La cooperativa “Cohousing Barcelona SCCL” ja esta en marxa i compta a unes 60 persones interessades, i anuncia la seva participació a la Fira de l’Economia Solidaria que es farà desde el 21 al 23 d’octubre a Can Fabra (antiga Fabra i Coats, de Sant Andreu). Allí podreu preguntar el que volveu sobre aquest nou projecte.El 29 de setembre, la nova cooperativa  va fer el primer acte de presentació pública al Centre Cívic  Sagrada Família, i van explicar al detall els seus objetius i es va incidir molt sobre  l’iniciativa pública a Barcelona, sobre aquest tema. Es va debatir  com portar endevant els projectes i es va valorar molt  la necessaria participació de persones interessades,  possibles usuàries i usuaris  que vulguin “construir” aquesta nova manera de viure.

Si voleu saber més sobre Couhousing Barcelona mireu aquest vídeo de Presentació. Tenir en compte que com en qualsevol cooperativa cal associarse, i en el moment que surti un nou projecte s’adjudicarà per ordre d’inscripció.

01acohabitatge_29sepEn la  primera taula de presentació del pasat dijous 29 , i a traves de diferents projeccions es va mostrar els terrenys que l’Ajuntament de Barcelona traurà a concurs per a la construcció d’aquest model d’habitatge. Cal tenir en compte que es posaran a concurs públic sis solars municipals per impulsar el cohabitatge. Per a participar d’aquesta oferta de patrimoni que ofereix l’Ajuntament  cal apuntar-se i seleccionar de quina promoció us agradaria formar part. S’aconsella  l’enllaç. [ Per +informació també pots enviar un correu].(*)

(*) El Centre Cívic Pati Llimona està al Carrer del Regomir, 3,  Barcelona. Telèfon: 932 56 61 00

També és molt interessant consultar l’article de  Llibert Ferri a l’article publicat a l‘ARA: ‘Cohousing’: una nova manera de compartir habitatge”
‘Cohousing’: una nova manera de compartir habitatgeEn diuen cohabitatge però també s’ha estès amb el mot anglosaxó cohousing. Persones que tenen una visió semblant de la vida i es posen d’acord i s’associen en cooperativa per viure juntes mantenint alhora els trets bàsics de la privacitat. Gent jove, de mitjana edat o bé que enfila les últimes etapes de la vida. I tot això, prescindint del model tradicional immobiliari que posa la iniciativa i el control en mans de promotors que generalment actuen amb criteris especulatius. “En canvi el cohabitatge posa l’èmfasi en l’economia del bé comú, com a valor bàsic, i en els principis de la sostenibilitat respectuosa amb el medi ambient”, explica Juli Carbó  [Consultar l’article complert]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s