Memorable Festa del teatre al Liceu de Barcelona

“Catalunya aixeca el telò”, la edició de la festa del teatre ha resultat diferent i molt divertida. L’escenari escollit, el Liceu, estaba a rebosar de públic. I la Gala va agradar molt i va ser molt participativa la “falsa” que es va desenvolupar com una retransmisió en directe per TV3.


Al contrari que en altres edicions, en aquesta ocassió s’ha optar per una festa “divertida” de només d’una hora de duració, de tipus musical, i amb ninguna peça de teatre, ni a l’escenari, ni als vídeos. Guillen Albà va ser el mestre de cerimonies, ajudat en alguna de les sortides per l’actriu: Clara Segura,  i va comptar amb la destacable companyia de música: La Maraunta, i les actuacions conjuntes de les dues cantants de  The Sey Sisters, i  alguns números de circ i dansa. Els que esperaven una sucessio de petit “trailers” de les properes estrenes van quedar decebuts, perquè els reponsables de l’organització, d’Adetca (Associació d’empresaris de l’Espectacle), amb la direcció del mateix Albà i Pau Escribano, van optar com es va explicar mateix a la roda de premsa, “per intentar atraure la curiositat del gran public, als que normalment no assisteisen a espectacles -perquè als que els agrada el teatre ja s’informen convenientment. Per aixó van decidir crear un espectacle molt directe i participatiu. Amb un to humil -com de qui no sap res del món del teatre- però sobre tot creant complicitat i divertiment. Amb molt d’humor, per riure de tot, sobretot de nosaltres mateixos -els teatreros”.

I seguint amb el desenvolupament de l’acte, Albà va acconsseguir molt rapidament la complicitat del públic, anunciant  que els primers 20 minuts serien de prova, i que tenia molta importancia la “claca”, els aplaudiments, i que als ultimos 30 minutos la GALA  es veiuria en directe per TV3, per tal tot habia de quedar molt be.  En realitat era una veritat a mitjes, perquè la emissora catalana va fer la emissió després del seu informatiu de la nit, amb els seve part final en directe… Al final com es pot veure en aquest vídeo tothom va acabar dempeus ballant.

Guillén Albà  és un dels clowns més joves i versàtils de Catalunya, que ha viscut el teatre desde sempre, al formar part d’una famosa familia de titellaires ambulant. De la seva banda part, Pau Escribano és director i guinista amb llarga i diversa trajectoria en televisió, cinema, radio i teatre.  Entre els convidats la Gala va comptar amb Clara segura i Laura Albert, Joan Colomo Cia, Clara Penya, les Impuxibles ( germanes Clara i Aradna), Tortell Poltrona, Cia Psirc, etc…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s