La maternitat d’Elna s’estrenarà a la primavera del 2017

S’està acabant el rodatge de  La llum d’Elna, pel·lícula dirigida per Sílvia Quer, sobre la Maternitat d’Elna, que s’estrenarà a la primavera vinent.

01aelnaCCMA

Foto de CCMA

Sobre la Maternitat d’Elna, un lloc que va suposar un oasi de pau  on moltes dones republicanes van poder donar llum i que tinguessin cura dels seus nadons  s’ha escrit molt i s’han fet documentals. Ara s’esta fent un film que narra la proesa d’Elisabeth Eidenbenz, la seva fundadora, i s’està rodant a La Torre Roura de Calonge. Moltes dones republicanes que es van exiliar a França a causa de la dictadura franquista, així com per a les refugiades jueves que fugien del règim nazi, en una època convulsa on van poder néixer uns 597 nens allunyats dels estralls de la guerra. La pel·lícula televisiva La llum d’Elna recrea aquesta història real, tot i que amb alguns elements de ficció, sobre les mares coratge que la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz va ajudar en fundar la institució el 1939, en una casona del sud de França, al Rosselló. “No em puc creure que existís algú tan valenta com ella”, ha expressat la jove actriu que la interpreta, Noémie Schmidt, durant el rodatge. 

En aquesta pel·lícula amb un repartiment que encapçalen Noémie Schmidt, Nausicaa Bonnin i Natalia de Molina, acompanyades per Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz, Pep Anton Muñoz comptà també amb les actrius internacionals Marie Fontannaz, Stephanie Schneider i Marie-Christine Friedrichva, i en ella, col·laboren algunes persones que van neixer en aquest lloc.  Un lloc únic que va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d’internament d’Argelers i 01aelnaRibesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones i va salvar a molts nadons d’una mort segura. L’any 1942, quan les autoritats de Vichy decideixen tancar la Maternitat d’Elna, la seva jove directora, Elisabeth Eidenbenz, i la seva col·laboradora Victòria, exiliada catalana a qui va rescatar del camp d’Argelers, estaran disposades a sacrificar-ho tot per salvar la maternitat, excepte els seus ideals.

01aelna3És una producció de Distinto Films en coproducció amb TV3, Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télévision Suisse i Televisió Espanyola, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Media Suisse i Cinéforom. Beta Film s’encarrega de la distribució internacional.TV3 , que ja havia coproduit un documental al 20o8 (“El  llegat de la Maternitat d’Elna”), participa tambè en la producció de ‘La llum d’Elna’, la maternitat que va donar esperança a centenars de dones i vida als nadons [+info]

També podeu consultar el vídeo d’homenatge a l’aniversari de la Maternitat, que es va fer al 2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s