Es subasta de dones. Facin apostes!

 Pel seu intères reproduïm aquest article que Nazanin Amiriam ha publicat en castellà, al diario Público

01amujer-afgana-subasta2Bibi Zivar, La Dama del Ornament en la llengua dari, una jove envellida, empobrida i maltractada explica com funciona aquesta forma de tracta de dones: amb tres fills va ser repudiada pel seu marit i forçada a casar-se amb el seu cunyat, qui la va vendre juntament amb dues filles (ell es va quedar amb el fill home) per uns 1.000 euros a un pakistanès quan ella va complir 40 anys. Després de 17 anys de matrimoni, el marit s’ha cansat de Bibi. ¿I ella es va cansar d’ell?
L’estigma d’haver estat venudes o entregades en bescanvi per una vaca, una moto o alguna cosa d’opi, impedeix que elles tornin a la casa paternal, i si un altre home no licitació per la nostra Bibi no tindrà on caure morta, literalment.Centenars de afganeses es suïciden, cremant-a l’estil bonze, pels matrimonis d’aquesta classe. La intervenció dels EUA al país, des de la dècada de 1980, ha destruït a les forces progressistes, enfortint als caníbals senyors de la guerra i als A- qaedistas, mentre la invasió “liberalitzadora” de l’OTAN ha generat el fenomen “núvies de la droga “, unint el comerç de tots dos productes en un mateix pack, posant a més l’últim clau al taüt dels drets humans en aquest país. Els assalts sexuals de les mateixes forces de l’ISAF contra les afganeses han estat tals que se’ls ha prohibit sortir de les bases durant el temps lliure. També va ser objecte d’investigacions el fet que els soldats de la Força d’Estabilització de l’OTAN (SFOR) desplegada a Bòsnia i Hercegovina fossin els principals clients de les dones estrangeres que “apareixien” enmig de l’agressió militar a Iugoslàvia.
El comerç de dones com esclavitud moderna resulta més rendible que l’antiga: la inversió s’amortitza en un període més curt (una dona atendrà fins a 50 homes per dia, a força de pallisses, xantatges i drogues) i un cop tret el major profit d’ella, serà reemplaça per altres: la pobresa de molts, si no fos tan rendible per a l’oligarquia internacional, ja estaria prohibida.
El crim organitzat és sorprenentment organitzat, just per les seves connexions polítiques, sinó com un traficant podria trencar desenes de lleis al seu pas, des segrestar una dona fins lliurar-la a l’altra punta d’una regió o del món? En un dels camps de refugiats del Nepal, 35 adolescents i nenes refugiades van desaparèixer en 2002. Per què l’organització no dóna feina a dones per atendre les refugiades? En el camp de Soleymanieh, Turquia, una dona i dos de les seves filles van ser violades per uns 20 “rebels” armats. Ella es va suïcidar. [segueix al Blog de Nazanim Amirian

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s