Les Societats Matriarcals per Anna Boyé

Anna Boyè, antropologa i fotoperiodista, segueix fent xerrades audiovisuals sobre la les societats matriarcals i explicant el viatge que ha preparat a l’illa de Sumatra, al que encara us podeu apuntar!

El dijous 14 de juliol a les 19.00h, va fer  una xerrada  mitjançant documentals dels seus viatges, a la Llibreria Pròleg de Barcelona. En aquesta xerrada Boyé, antropòloga per la Universitat de Barcelona i fotoperiodista, ens va apropar a les societats dels bijagó de Guinea Bissau, els mosuo de la Xina i els minangkabau de Sumatra. Aquest treball etnogràfic s’emmarca en el projecte “Matriarcats”, realitzat a les comunitats matriarcals que hi ha al món. Allà les dones són respectades per la saviesa que mostren a l’hora de prendre decisions. Elles organitzen el treball, l’economia, la gestió social i són el pilar que estructura la societat. La seva autoritat és reconeguda per tots. En aquestes terres matriarcals es té la sensació de viure la veritable essència de la vida, on el “ser” és més important que el “tenir”. Mireu +info sobre el viatge “matriarcal” a Sumatra, a seu blog.

01annaboyenewscattv


I tambè va   informar  sobre una nova aventura que vol comaprtir amb tota la gent que s’apunti al  viatge que ha programat del 10 a 22 d’octubre a la illa de Sunmatra (Indonèsia). Amb la idea de donar a conèixer molt de prop la vida quotidiana d´aquestes societats, està organitzant el primer viatge antropològic als Minangkabau de Sumatra, una comunitat islàmica de més de quatre mil·lions d´habitants on la dona transmet el llinatge, hereta la terra i els béns de la família, on el consens entre l´home i la dona és la base de la societat i on la natura és una mestra que guia. Un viatge únic i fa01annaboye-estudioscinant, al que encara us podeu apuntar!.
En aquest acte,  Anna va mostrar  tres mini documentals de 6′ sobre els bijagó, de Guinea Bissau, els mosuo de Xina i els minangkabau de Sumatra.[Podeu veure tota la informació a matriarcados.com  i + Info sobre les societats matriarcals, a Anna Boyè].
Tambè podeu escoltar l’entrevista a “Dones d’aqui i d’allà” a News cat Tv.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s