Taula sobre “Periodisme a Mèxic, silenci forçat”.

El dijous, a les 18,30 hores, tindrà lloc al Col·legi de Periodistes, la Taula Rodona Sobre Periodisme a Mèxic, que organitza la Comissió de Peiodisme Solidari.

01aperiodismeamexicSegons l’últim informe de Reporters Sense Fronteres, Mèxic es troba en el 7è lloc a nivell mundial, i 1r  a Amèrica Llatina, en quant a perillositat a l’hora d’exercir la professió periodística. A més dels assassinats de periodistes, en un país considerat no en “guerra”,  cal afegir, també, l’increment en les persecucions, intimidacions, i en definitiva, la manca de llibertats que viuen els i les professionals dels mitjans de comunicació.L’última víctima, fins ara, ha estat Salvador Olmos, locutor d’una ràdio comunitària d’Oaxaca que va ser assassinat, el passat 26 de juny. Olmos era un activista de les comunitats mixteques que lluiten contra l’espoli miner.
Dins del cicle “Periodisme a Llatinoamèrica” que realitza el Grup de Treball de Periodisme Solidari, i per parlar de la greu situació que es viu en aquest país, comptarem amb la presència de les periodistes mexicanes:
Leticia Cruz, cofundadora de la Casa de la Mujer Iberoamericana en Barcelona i activista feminista transnacional.
Beatriz Patraca, professora de la UOC i membre del projecte col·lectiu per la pau a Mèxic, “Nuestra Aparente Rendición” (NAR)
Violeta Rodríguez, Investigadora de la Universidad Iberoamericana i especialista en temes socials, transparència, gènere i migració.
Intervenció enregistrada des de Mèxic de Sara Lovera, membre de la Casa de Protección y Derechos de Periodistas.
Modera: Victoria Hita, Grup de Treball de Periodisme Solidari [+info a Col·legi]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s