S’estrena el documental “Setembres” de Carles Bosch, als Cinemes Girona

 El cicle ‘Visions documentals’ s’acaba aquests dimarts 5 de juliol al Cinemes Girona de Barcelona, amb la projecció de“Setembres” de Carles Bosch. (*)

01asetembres“Setembres” és el segon documental del periodista i director català Carles Bosch. Amb “Balseros” ja va recollir un èxit internacional que el va portar als Òscar, i ara entra en el món penitenciari per fer un mosaic d’històries d’amor de dones i homes reclusos a partir d’un fet molt curiós.

En el col·loqui posterior, a més del director i el productor, Tono Folguera, comptarem amb la presència d’un dels protagonistes del documental, que en Carles Bosch vol que sigui una sorpresa i ens ha demanat que no revelem.

Carles Bosch és un referent del periodisme audiovisual a casa nostra, el seu treball ha cobert els principals conflictes dels últims 30 anys. L’any 2004 en Carles salta a la pantalla gran amb el documental Balseros, que es converteix en un èxit rotund. Nominat als Oscar d’aquell any, es fa amb nombrosos premis i és convidat a presentar-lo arreu del món. Després de l’èxit de Balseros, passaran tres anys abans de trobar una història que el motivi realment. “Setembres –diu- no és el fruit de la cerca desesperada d’una segona pel·lícula, sinó el retrobament amb aquest clic màgic, aquesta cosa interior que et diu que aquest camí sí val la pena de recórrer, que ja no hi ha dubtes”. El documental explica l’emotiva història dels finalistes del concurs que cada mes de setembre organitza la presó madrilenya de Soto del Real entre diversos interns de les presons del voltant, per triar el millor cantant de l’any. Entre els participants, n’hi ha que havien estat professionals abans d’entrar a la presó, però la major part són aficionats. Sobre l’escenari, a la sala d’actes de la presó, interpreten cançons de diferents estils, però sempre amb lletres que parlen de l’amor.

(*) 20:00h als Cinemes Girona de Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s