L’ou com balla, una tradició a Barcelona

Aquesta tradició catalana de la Festa del Corpus, es pot veure a molt llocs. Mireu-ho a l’església de Santa Anna.

Aquest cap de Setmana i des del divendres s’organitzen visites per veure a la catedral,  als claustres i patis de  d’esglésies i altres llocs,  l’Ou com Balla, una tradició del segle XVI,a la ciutar. Algunes d’aquestes visites s’aporfiten  a la vegada per explicar la història d’aquest llocs, com per exemple passa amb la visita as Claustre del segle XII, de l’església de Santa Anna. Destaquem la ruta “amb sopresa” que organitza GoBCN a Uolala   (*)

El dimecres 25 van poder participar en un visita organitzada pel grup de Meet ut (Amigos mayores de 50)  acompanyats d’una historiadora. Una visita molt didactica, en la que van poder  saber molt  sobre l’Església i antic Monasteri de Santa Anna, gràcies a les explicacions de Maria Josep, arqueóloga y guía turística. gràcies a les seves  paraules van poder gaudir “d’una zona religiosa medieval de gran importància- tal com es va  explicar -fundada per l’ordre del Sant Sepulcre. Un lloc on podeu trobar tots les estils,  i de diferente èpoques, fins a les incoporacions i restauracions del  segle XX”. veure PDF

 

La seva construcció es va iniciar al sege XII finals del romànic, va continuar al XIV-XV, amb el gòtic  i va incorporar capelles als anys 40, en el que destaca l’escultura de  Santa Anna, de Josep Llimona, i la reproducció exacta  del grup escultoric de  l’Adoració en el Sepulcre. Cal destacar el sepulcre del cavaller Miquel de Boera, del segle XVI. La nova capella del Santíssim està decorada amb pintures de Pere Pruna Aquest conjunt eclesiàstic, inclòs el claustre va ser declarat Monument Nacional  i “ben d’Interès Nacional” a l’any 1881. Actualment a la parroquia  que dirigeix el rector Peio Sànchez es fan moltes activitats. Cada divendres primer de mes actua la Coral Units pel Gospel, que essaia a  l’esglèsia tots els divndres nit.  Tambè cal destacar L’exposició Fotografica al  Claustre: Ajuda a l’Església necessitada. Cristians perseguits al s. XXI”

01Asantaana

(*)  L’Ou com Balla es una tradició molt antiga. Els elements de l’ou com balla són l’ou, l’aigua i l’abundor de flors, tots tres amb interpretacions simbòliques de fecunditat i regeneració, pròpies de l’estació primaveral en plena vitalitat. Popularment, l’ou com balla representa la Sagrada Forma dins una rica custòdia ornada amb pedres precioses. [+info i programació a La meva Barcelona: Festivitat del Corpus.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s