Passejada Literària post-Sant Jordi pel centre de Barcelona

El diumenge 24 d’abril, l’Associació Món Comunicació (AMC), ha organitzat un Passeig Literari  pel centre històric de la ciutat de Barcelona. Una activitat lúdic-cultural-històrica a la que han assistit unes 10 persones.

Aquest  passeig guiat només ha estat format per un grup per a escoltar en un  idioma. Hi  habia una persona francesa i una holandesa, pero entenien el castellà. Han sortir a les 12,40  de plaça Catalunya i vam arribar a la porta de Santa Maria de Mar,  gairebè  a les 2 del migdia. Una mica cansats, però molt contents, per què vam poder gaudir d’un dia assolejat, i les explicacions van agradar.  24776f8e-ce32-4126-97bf-d1a3c1288787

Les persones assistents vna poder comprobar les referències a Barcelona, de moltes novel·les de gran èxit, on, precisament, la ciutat és la veritable protagonista.  Des de Mon Comunicació (AMC), hem investigat les empentes literàries al carrers, als edificis, als palaus o a les esglésies que han deixat diferent autors, i entre els que hem escollit  destaquem principalment a I. Falcones– La Catedral del Mar”,   Ruiz Zafón-“La sombra del viento”,  Eduardo de Mendoza -“La ciutat dels prodigis” i Cervantes, un autor universal que a la seva obra mestra “El Quijote“, l’única ciutat a la qual anomena pel seu nom és Barcelona, i que va visitar en dues ocasions deixant la seva emprenta.

4f2b8e80-042c-42b3-9a2d-3c8cf6aaac1fDes de l’AMC hem considerat aquesta passejada com una activitat perfecta pel dia desprès de Sant Jordi i, tenint en compte que el “Dia del Llibre i la Rosa”  s’ha convertit en una festivitat coneguda a nivell internacional i que cada cop ens visita més gent de diferents països,  voliem adaptat aquesta passejada literària a diverses llengües, per tal que la webpassejadacatalarecuadrogaudeixin tant els nostres visitants, com els foranis que ja viuen a la ciutat.
La  nostra associació (AMC) està formada per periodistes, escriptores i professores , i com podeu veure en les fotos publicades, ja hem desenvolupar aquesta passejada en altres ocasions, per demanda d’alguns grups de professionals, propietaris de llibreries, i ara hem decidit obrir-la a tothom.
La passejada va tenir diverses parades, a l’Ateneu  de Barcelona, portaferrisa/ Petritxol/ Carrer de la Palla/ Catedral/ Barri Jueu/ Carrer Avinyó/ Passeig de Colón/ Barri Ribera /Born/ Santa Maria del Mar.  Al finalitzar el passeig a la Porta de la Basílica, part del grup  van anar a comentar una estona a una terrassa d’Allada Vermell.
Aquesta activitat la fareu una altra vegada a finals del mes de maig. Ja avisarem!
Podeu consultar l’activitat i  les fotos al Facebook, 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s