Barcelona va acollir la VI Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

Barcelona va acollir  per primera vegada la Trobada Internacional de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere que va reunir a unas 160 periodistes i comunicadores d’uns 27 païssos. Van ser tres dies  de reunions que van finalitzar amb conclussions, declaratories i la decisió de fer la propera trobada al 2018 a Brasil.

01agenderjournalism

En aquesta tobada de 3 dies, es va presentar al feina de l’anterior Coordinació Executiva, es va ecollir una nova Coordinadora, amb 8 participants de diversos païssos, es va decidir que Brasil seria la seu de la propera Trobada Internacional del 2018 i entres tasques, es van ampliar les comissions. Cal destacar que es va crear un nou Premi Internacional, que s’otorgara durant les trobades.   A la web de la Trobada: Gender in Journalism, podeu  trobar tots els documents:  Pla d’Accio 2016-2018, de la nova Coordinació Executiva, les notes de premsa, la declaratoria, els pronunciaments, així con les conclussions de les trobades internacionals de la GAMAC, i de la Xarxa Mediterània.20160416_afotogrupoaulaA més d’aquesta trobada Internacional que es va iniciar el divendres 15 al Col·legi de Periodistes de Catalunya, tambè van tenir llocs la reunión internacional de GAMAC, i la Trobada de Periodistes de la Mediterrània.  El treball de la jornada va continuar durant tot el dissabte i el diumenge al campus de la Pomeu Fabra ( Ciutadella) de Barcelona.20160416_agamac02
El divendres al mati l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va ser la invitada especial per a inaugurar  la VI Trobada Internacional de periodistes de gènere que va acullir  Barcelona. Colau va fer una xerrada i 20160415_105912després va compartir les seves experiències i opinions  amb periodistes d’arreu del món en un format reunió-entrevista. Durant aquest primer dia Carme Forcadell, la pressidenta del parlament tambè va intervenir. En aquesta trobada han participat més d’un centenar de periodistes de més de 20 països. En les altres edicions la Trobada Internacional s’ha portat a terme a diferents païssos.
La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG per les seves inicials en castellà) es reuneix cada dos anys en un indret diferent del món (en edicions anteriors les Jornades s’han 20160415_aColau_juliarealitzat a Mèxic, Colòmbia i Marroc, entre d’altres) per relacionar-se presencialment, discutir i marcar els objectius de la Xarxa per els propers anys
i per canviar, si s’escau, les comissions de gestió i administració interna de la mateixa.

Per a saber més sobre la VI Trobada
Els mitjans no reflecteixen la situació de les dones en la guerra. Article de Sara Mas
Dones indígenes, absents i maltractades en els mitjans de comunicació, article de Sara Mas
Periodistes en defensa de les dones, per Drina Ergueta
La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visiò de Gènere enfortida amb la VI Trobada Internacional.
Article de Redacció de La Independent, sobre les conclussions de la Trobada
Els mitjans de comunicació són estratègics per a la igualtat. article de Sara Mas
*  “En momentos de crisis sube la violencia contra las mujeres” Sonia Santoro en Pagina 12
* “Viene una época para resistir”, Entrevista a Zuliana Lainez, en Página 12
*
  La experiencia de Barcelona, S, Santono en Página 12.
* Consultar Roda de Prensa. del dimecres 14 d’abril a La Independent.
* Sessió Inaugural Versió català de 39 i més, de Leonor Sedó
* Nota de Premsa sobre la pressència d’Ada Colau, i de Carme Forcadell el primer dia de l’Encontre.
******************************************************************************************************

2007Oviedo2007NovInterMonyLa 2ª Tobada Internacional en el record

Des de el 2005, que es va fundar la Red Internacional de Gènero, a Morelia,  (Michoacan/Mèxic) han hagut 5 trobades més (Oviedo (Espanya), Colòmbia, Fez (Marruecos), Mérida (Mèxico). Podeu consultar part del resumen dels seus inicis a la Web de Món Comunicació/Xarxa.  L’Associació Món Comunicació (AMC) ha participat en aquesta Xarxa des del principi. I des d’aqui  volem recordar i fer un homenatge a la nostra companya Mony Monell, que va formar part de la nostra associació i va ser molt activa en les diferents trobades Internacionals en als que va participar, fins que ens va deixar a l’any 2014. No t’oblidarem!
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s