“African Shop”, la Botiga del Món a Benimaclet

A Benimaclet  (Valencia) hi ha un centre d’alimentació de productes del món,  que porten des de fa  molts anys, Ebrahima ( de Guinea Bissau) i Maria José (valenciana)  i que ha aconseguit relacionar millor la població llatinoamericana i africana del barri.

20160318_africashopEbrahima20160318_africashop01Benimaclet era un petit  poble entre la Valencia urbana i l’horta d’Alboraia ( la pàtria de la orxata) i ara és un barri al costat de la zona universitària, de classe mitjà i treballadora i actualment, de molta immigració. Africam Shop, la botiga d’aquesta parella, es molt més que un centre de consum de productes del món, com resa el seu ròtol, si no que mes es una mica un  lloc de relació entre famílies africanes, afroamericanes i procedents de diversos països de llatinoamericana. “Ara que tenim més espai  -explica Maria José- hem col·locat els productes per criteris d’alimentació i ecològics. Tenim productes únics, i de gran valor nutricional, que la gent d’aquí coneix molt poc, però la nostra clientela ve expressament a per ells. Abans ho teníem tot ordenat per l’origen. I van pensar que si voliem que la gent es barregessin entre ells, perquè no fer-lo amb els productes”. 

I així, amb Àfrican Shop , han aconseguit que persones emigrants de diferents llocs que abans es miraven amb cert recel, ara parlem entre ells, i fan veïnatge.   I aviat vendran també per Internet, perquè són molt competitius en preu, i a la gent de fora del barri , de Valencia i d’altres llocs també els interessa aquests productes “exòtics” que en molt casos serveixen per a tractar tot tipus de malaltia i per viure més sa. La tendeta la trobareu a Poeta Altet 12 ( Benimaclet, que  està a 4 parades de Metro del centre de la ciutat de Valencia, des de l’estació central  de trens Norte, que es diu Xativa)
Podeu turcar per telefon al 632911371. Tambe podeu visitar el seu Facebook

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s