L’escriptura, l’expressió del rostre, i el llenguatge corporal ens diuen tot sobre cadascú

El Forum Internacional de Grafologia, expressió del rostre i  llenguatge corporal es va claussurar el dissabte 27 de febrer al final de la tarda , amb la sala  plena, de les persones que van aprticipar a l’ultima sessió,  la  taula rodona final de les dones. Tothom va quedar molt content dels continguts i de les possibilitats de participació.

20160227_203502Durant els 3 dies del Forum, des del dijous al dissabte van desenvolupar ponencies uns 10 experts, la majoria am un reconegut  prestigi internacional que ens van visitar des de Mèxic, Brasil, Portugal, Italia i des de  Madrid. Experts i expertes  que es van  reunir a Barcelona durant tres dies per a compartir i difondre les tècniques més efectives per analitzar la personalitat i el comportament humà: la grafologia, el llenguatge corporal i la psicologia del rostre. Tots van estar d’acrord en que :L’escriptura manuscrita és, segons diuen, una via essencial per conèixer actituds i característiques dels éssers humans, des de els seus valors i les seves motivacions fins al seu estat d’ànim.

Al Forum han assistir unes 75 persones cada día, i unas 50 per streaming. I durant totes les sessions va estar molt activada la presència en la xarxes sociales, sobre toto al twiter i al Facebook. 

20160227_192707Una de les conclussions dels congresistes, es que amb l’arribada de les noves tecnologies, els bolígrafs han quedat en desús, i que la professió s’havia especialitzat en molts camps d’investigació i de treball, i també havia adoptat perspectives globals de coneixement de la personalitat i dels tractaments psicològics, que afegeixen la morfopsicologia i el llenguatge corporal . Tots aquest  temes s’han tractat en profunditat al VI Fòrum Internacional de Grafologia, que ha tingut lloc a la Universitat Pompeu Fabra els dies 25, 26 i 27 de febrer.

És la primera vegada que l’Estat Espanyol va acullir una edició del Fòrum Internacional de Grafologia, Morfopsicologia i Llenguatge corporal, adreçat a professionals de diferents àrees: ciències socials, dret, criminologia, educació, neuropsicologia, cossos de seguretat, arxivers, historiadors… La finalitat d’aquest simposi era aprofondir en “el coneixement de com funciona el cervell humà i de les diferents personalitats. Però amb l’arribada dels dispositius mòbils, els bolígrafs i escriure a ma estan quedant obsolet, però segueix sent important estudiar els manuscrits, les firmes, etc, i cal recuperar l’escriptura entre els més petits”.

20160226_170132Segons un estudi realitzat per IPSOS, el 75% dels espanyols escriu cada dia a través d’un teclat, ja sigui el del seu ordinador, telèfon mòbil o tauleta. Una enquesta realitzada per Samsung a 1001 ciutadans d’Espanya es mou en la mateix línia: l’escriptura manuscrita només s’utilitza per temes selectius com redactar la llista de la compra (el 80% dels enquestats) o corregir textos (el 75%). Els percentatges augmenten si ens fixem en els joves d’entre 16 i 24 anys, el 91% dels quals afirma fer servir teclats per escriure i el 83% diu que “porta un bolígraf a la butxaca però que gairebé  no el fa servir”.

Cal destacar a la Taula rodona final, sobre “La importància de l’escriptura”, queva comptar amb   la participació de expertes  ponents que van defensar les possibilitats de l’escriptura en la formació escolar, i també en el millor desenvolupament de l’infància. De la seva part, Isabel Sánchez Bernuy, actualment jubilada, que aporta una ampla trajectoria de “Perícia grafòlogica” col.laborant en els departaments de personal de grans empreses amb seu en Madrid, i actualment col.labora en Residències i Casals de la tercera edat de la Comunitat de Madrid, va assegurar que: ” Estic convençuda de que a mi la intensa activitat en aquest camp  m’ha allargat tant la vida com la seva qualitat. I crec que amb la meva feina voluntaria des de fa més de 10 anys estic col·laborant amb l’augment de la creativitat i sastifacció vital de molta gent gran. Tot gràcies a la Grafologia” 20160227_201346

Davant d’aquesta situació, els grafòlegs que han participat d’aquest congrés subratllen l’emergència de seguir treballant per no perdre l’escriptura manuscrita, un fet que podria tenir efectes cognitius sobre les persones. Podeu consultar el reportatge relaitzat el divendres per BTV. Que es va emetre la mateixa nit a l’informatiu.

També podeu consultar l’article anterior publicat en aquest blog, així  com  l’entrevista realitzada a les organitzadores, Xantal Laplana i Carme Font a NewscatTV.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s