Reaccions fora de lloc sobre el poema “Mare nostra” declamat per la seva autora

“Mare Nostra”, és el títol de poema de Dolors Miquel, que tant  ha escandalitzat a alguns creients catòlics, que han llançat una campanya política contra la poetessa  i  contra  l’alcaldessa Ada Colau.

01adolorsmiquelI per una vegada els premis “Ciutat de Barcelona” que es van concedir el dimecres 17 de febrer van tenir molt més repercussió del que s’esperava.  Realment la festa de lliurament es va dissenyar  mirant de desenvolupar més el seu aspecte lúdic i ciutadà, i per a això es van convidar a poetes, cants i músics. Però  l’escàndol va aparèixer , quan el Alberto Fernández Diaz, del PP, va abandonar el Salo de Cent, quan  la poeta Dolors Miquel va declamar  el seu poema: “Mare nostra”  que no es mes qEditar Editar fecha y horaue la parodia del tradicional “Pare nostre” des del punt de vista feminista i reivindicatiu: Així ho ha defensat la autora, com  una altra manera de veure la divinitat, aquesta vegada des de la “mare” de tota la humanitat. El més curiós es que aquest poema forma part d’un llibre publicat per la autora per Edicions 62al 2006: “Missa Pagesa” , i fins ara ningú s’havia esquinçat les vestidures… però es clar, mentre la seva obra no tingués molta  difusió no era ni  pecat ni “blasfèmia” .

I la pregunta que em faig,  i que requereix una mica més de reflexió,   es com  hem pogut  “absorbir” des de fa molts segles un munt de plegaries o oracions de contingut masclista i ningú havia dit res.  I això que sembla bastant demostrat que Jesucrist era bastant feminista, però be, es va envoltar de 12 apòstols homes, i va sortir la religió que va sortir…  I que per sort, en el  nostre país desprès de sofrir la  “religió catòlica obligatòria” durant el període franquista, ara podem  expressar-nos amb cert sentit de l’humor, i no tornarem endarrere com pretenent alguns ultres catòlics ultraconservadors.    

I certament cal revisar “creences” i textos  religiosos, i de fet ja jo estan fent des de fa molt anys grups de dones d’Església , que com la majoria de les dones, “no volem una educació religiosa  discriminatòria envers les dones “. Com pot escandalitzar el poema de Dolors Miquel recitat al salo de cent de L’Ajuntament de Barcelona, durant el lliurament d’uns premis, i no dir res de res sobre la tragèdia diària de tantes i tantes mares refugiades de Síria o de les  que es veuen obligades a fugir del seu país per no sofrir la ablació. I només són dos exemples de la hipocresia que ens envolta. I com, sempre tenen la opció de denunciar la obra de Miquel, al jutjat. O no? I sembla que així ho han fet un grup de advocats cristians.

I es que calia sortit en la foto i treure de “madre”  el tema. I així ha sigut. Un centenar de manifestants, alguns d’ells i d’elles amb creus, i rosaris,  s’han aplegat aquest divendres al migdia a les portes de l’Ajuntament per demanar respecte per l’Església catòlica i llençant crits contra el govern d’Ada Colau. Durant la concentració, han resat el pare nostre i altres pregàries.

Cal destacar també l’enfocament de la noticía d’alguns mitjans : “Punk en el salo de cent”,  que va fer imaginar a Miquel amb els cabells de punta; “Ada Colau promociona  la blasfemia contra el padrenuestro”; o  amb  clarissims objetiu partidistes:”Dolors Miquel, la poeta de la vagina que cabrea al PP catalán”;  o La alcaldesa Colau defiende el poema de Dolors Miquel y niega que sea blasfemo”

01apremisciutatBarcelonaEl millor es que si voleu saber sobre els premis mireu la info publicada a BTVnotícies, i tambe podeu veure  amb el video  la lletra del poema reproduida mes a baix. cal Cal reconèixer que  poema es breu, sarcástic o irreverent.  però no descalifica a ningú, i menys a Deu o la religio catòlica.

“Mare nostra que esteu en el zel / sigui santificat el vostre cony / l’epidural, la llevadora, / vingui a nosaltres el vostre crit / el vostre amor, la vostra força. / Faci’s la vostra voluntat al nostre úter / sobre la terra. / El nostre dia de cada dia doneu-nos avui. / I no permeteu que els fills de puta / avortin l’amor, facin la guerra, / ans deslliureu-nos d’ells / pels segles dels segles, / Vagina. / Anem…”

[+Podeu veure la info amb el video publicat al Periodico de Catalunya, Diari Ara  i BtvNoticies]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s