“El masclisme mata”al programa Salvados de Jordi Evolé

El programa del diumenge, Salvados de Jordí Evolé, a la Sexta Tv,  dedicat a la violència masclista va ser molt bo, i va emocionar  en molts moments, sobretot  el testimoni d’una dona que havia sigut maltractada des del 15 anys.

01asalvados-1Jordi Évole ha tornat amb  Salvados, en un programa que segur  va ser líder d’audiència  aquest diumenge amb un Salvados en que va profundizar al màxim en la violència masclista . El periodista ha entrevistat a una dona víctima de maltractaments per part del seu company sentimental amb el que va viure des del 15 al 19 anys,   un home que reconeix públicament haver agredit a la seva parella01afranciscaverdejo, un dels professionals  del programa de maltractadors a Bilbao, que va ser qui va recomenar a testimoni  que no va voler mostrar el seu rostre, al que va considera “recuperable”. El programa es va iniciar amb l’entrevista a la magistrada Francisca Verdejo, i Evole va fer la constatació sobre que “han hagut  molt mes morts de dones  que de víctimes d’Eta, i li va preguntar si creia que era una bona comparació” . La magistrada va respondre que “la comparacio era molt adient”  i va explicar la seva experiència en els casos de violència. En un moment de l’entrevista es va emocionar quan va explicar com ” des de la institució que deu controlar als maltratadors no es va fer res d’efectiu perquè una dona que a la que havia entrevistat  dies abans perquè havia denunciat , va ser assesinada pel seu marit dies després”.

Evole ens va saber transmitir d’una manera emocional i directa, a través de la seva mirada de plerperxitat, pero també de rebuig i sempre comprensiva, el drama personal que vieuen les víctimes i la indiferència de l’entorn. La magistrada va ser molt clara:  “No avançarem mentre la violència de genere no sigui considerada com a terrorisme, i es’impliquen les institucions, al igual que es van implicar amb el terrorisme d’ETA. No basta amb els minuts de silenci. ni multiplicació d’matges dels feretros de les dones quan les treuen d’on han sigut assesinades, ni recull d’opinions del veÏnat, cal nomenar a les victimes pel seu nom i cognoms al iguals qeu al assesins i qu esempre hagi algu representant oficial. El missatge ha de ser clar. Matar a una dona és un crimen d’Estat. És un delit public i per tant estem obligats a denunciar”. També cal destacar la valenta i positiva intervenció de Marina Marroquí,  com a exemple de que es pot sortir de al violència. Ella  pertanyi a una associació i es dedica a prevenir la violència de gènere fent tallers a les escoles.
Si no ho haveus vist aquest programa de la Sexta, mireu  els vídeos que hi ha penjats a   Salvados

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s