Anna Boyé propossa un viatge especial a Sumatra

Anna Boyé ens propossa un viatge especial a Sumatra pel 16 d’octubre d’aquest any, per a visitar la societat matriarcal Minangkabau, que sobreviu al mig del món islàmic indonesi.

01annaboye-estudioÉs un viatge antropològic per visitar els Minangkabau, una societat matriarcal a l’illa de Sumatra, dins de la societat mulsulmana indonèsia. A Sumatra, a l’oest de l’illa, viue  una comunitat matriarcal de més de quatre milions de persones les tradicions ancestrals -anomenades Adat- situen a la mare en el centre de la societat. Allà les dones hereten la casa, la terra i els béns de la família, que passen de mares a filles. El llinatge ho transmeten elles i el consens o acord mutu entre home i dona és la base que sustenta la vida. naturalesa és la seva mestra. Aquesta és l’essència del Adat, la filosofia que regeix aquesta societat. Però cal saber rebutjar d’ella els aspectes negatius -el fort es menja al feble- i aprendre només dels positius.

Eli, una dona minangkabau, ens ensenyarà aquestes tradicions matriarcals i podrem compartir la seva quotidianitat, el seu amor, la seva generositat … i ens sentirem molt acollits a la comunitat, perquè en aquestes terres matriarcals es té la sensació de viure la veritable essència de la vida, on el “ser” és més important que el “tenir”.

Mireu la proposta i el video sobre el viatge

Boyé, Foógrafa i antropóloga que  investiga sobre Matriarcats des del 2004, i ha publicat un llibre sobre el tema i un documental ens explica que ” Matriarcats no és el contrari de patriarcats, sinó que és una manera diferent i més igualitària d’organitzar la societat, que encara es practica en algunes parts del món”. I quant li pregunten per què es dedica a aquesta divulgacio diu: “La meva resposta és que sempre he sentit la necessitat d’entendre el perquè de les greus discriminacions que pateix la dona en el món. I que en aquesta recerca pel coneixement he trobat aquestes comunitats on les dones són el pilar que estructura la societat. Dones reconegudes per la seva saviesa, per l’habilitat que mostren en la gestió de l’economia, a la feina, en l’organització de la societat i de la llei. Dones l’autoritat és valorada per tots. Dones que governen la vida amb equitat entre l’home i la dona, perquè tots dos es complementen”.

Es molt interessante consultar el seu video perque en aclara moltissim la diferencia entre Matriarcats i patriarcats..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s