“Boges”, a la sala Muntaner fins el 17 de gener

Muntsa Rius i Aurea Márquez són les protagonistes de “Boges” que es pot veure a la Sala Muntaner fins el 17 de gener. Una obra sobre la bogeria molt recomanable.

“Boges” de Josep Maria  Abellán (2015) parla de  la bogeria com un do imprecís, però un do al cap i a la fi … Al llarg dels segles, pensadors de la ment han estudiat l’origen i el tractament d’aquesta malaltia esquiva i històricament contradictòria. Però seran dues dones, boges, o no, i que es troben a la consulta d’un psiquiatre, o no, les que s’encarreguessin de tirar per terra totes les teories hagudes i per haver, descobrint com és el veritable origen de la bogeria. O del seny … per què, què significa estar boig ?, i estar entenimentat? ¿Potser és el mateix? Gregoria té quatre empreses i una vida envejable, un marit, un amant, i un apartament a Lloret. Martiri està casada amb un home a qui veu, amb sort, un dia per setmana, dos fills als que veu a l’hora de dinar, una amiga que presumeix davant dels seus nassos de ser feliç i una tele on no deixa de veure ” El diari de Patricia “… Moltes diferències i alguna cosa en comú: les dues estan en un costat i altre de la línia, la línia que separa el que és del que no és … la bogeria del seny. I és tan fàcil estar en un costat o en l’altre … Boges, o de com l’ésser humà té la imperiosa necessitat d’inventar-personatges per sobreviure a la realitat. [+info sobre horaris i preus  a Sala Muntaner]

Aquesta obra que està gaudint de gran aceptació a la Muntaner, la van estrenar Muntsa Rius i Roser Batalla el 16 de desembre, i ara l’actriu Aurea Márquez, farà el paper de Batalla, que tambè ser responsable de la traducció de l’original en castellà titulat: “Batalal de locas”.  Podreu trobar +info al reportatge que ha realitzat BTV.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s