Premi Dona TIC: Talent femení en les noves tecnologíes. 

El 12 × 12 és una iniciativa conjunta de Tertúlia Digital i idigital de la Generalitat de Catalunya que es fa des de fa 10 anys a prop de Nadal, i en aquesta ocasió ha otorgat per primera vegada  el Premi Dona Tic.

Noticia breu realitzada per la nostra companya de l’AMC, Elena Tarifa i publicada a La Independent. Fotos. Susana S. Villafañe

12x12tic 107Amb més de 350 assistents i presentat per Jordi Martín, director general de Microsoft Catalunya, va tenir lloc el passat 10 de desembre a l’Edifici Imagina de Barcelona, el 12×12 Congress, una trobada anual al voltant de les TIC, organitzat per Tertúlia Digital, en el marc del qual es van atorgar els Premis Dona TIC 2015, per tal de visibilitzar el talent de les dones a un sector on són nomès el 30% de persones que s’hi dediquen.

Núria Oliver, doctora pel MIT de Massachusetts i directora científica de Telefónica I+D, va obrir el torn de ponències amb la seva conferencia magistral “El mòbil canvia de pell”, on va parlar de les noves tendències de la tecnologia mòbil. Aquesta primera part la va tancar Jordi Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, amb el tradicional resum de l’any sobre el món TIC a Catalunya.12x12tic 080Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, va ser l’encarregada de presentar els premis Dona TIC 2015, tot ressaltant que “hi ha molts estereotips que fan que les nenes i joves no pensin en la possibilitat de ser enginyeres o informàtiques” però que, tantmateix, “necessitem el talent femení al món de les TIC”. Els premis es van atorgar en quatre categoríes:01adonaticc2015

Premi en la categoría de divulgadora, a Vanessa Estorach y Caroline Ragotco-Founders de Women in Mobile.

Premi en la categoría de empresària, a les germanes Eva y María Martín, co-fundadores de tiendeo.com.

Premi en la categoría acadèmica a Núria Oliver, directora científica a Telefónica I+D.

Premi a la categoría de trajectòria professional, a Núria Torralba, Cisa Auditor a CaixaBank.

També es van lliurar dos accèssits en la categoría acadèmica-investigadora que van ser per a Begoña García-Zapirain i Emilia Gómez.

+Info sobre el Tema a: santmartiambveudedona.cat
* I en castellà a  39 y mas

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s