Anna Mercadé: “Amb més directives l’empresa és més competitiva i solvent”

Anna Mercadé, Directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, ha fet aquesta declaració en una entrevista que ha publicar el Punt-Avui. i tambè ha anunciat a La Independent la Jornada al CaixaForum del 13 d’octubre.

Article de Paula Mateu a El Punt Avui

Barcelona . Entrevista a Anna Mercadé, directora de l'Observatori de Dona, Empresa i Economia,

Barcelona . Entrevista a Anna Mercadé, directora de l’Observatori de Dona, Empresa i Economia,

Es omplim la boca que volem ser com Suècia. Però, per aconseguir-ho, s’ha de començar a fer coses.” El retrat que fa Anna Mercadé de la situació de la dona al món empresarial i l’esfera social no és gens positiu. És crítica amb la situació i amb l’acció política -més aviat, la manca d’acció- en aquest àmbit. Però, acabada l’entrevista, mostra cert grau d’optimisme per com algunes dones s’han fet un lloc més visible a la societat civil.

Amb la crisi hi ha hagut un retrocés en temes d’igualtat?
Totalment. Havíem fet un pas important amb la llei d’igualtat d’oportunitats de Zapatero, però la crisi ha afectat els més dèbils. I les dones ho són. Ha augmentat l’atur, la subocupació i el nombre de dones que han hagut d’abandonar la feina per tenir cura de fills o gent gran. D’entre totes, les més perjudicades són les casades amb fills, que normalment han de fer un pas enrere en la seva carrera professional. Això passa perquè a les empreses hi ha una cultura presencialista obsoleta, no hi ha transparència a l’hora d’escollir càrrecs, ni meritocràcia. Les dones estan ben formades i tenen moltes competències, però no arriben a dalt, són invisibles. Segueix a El Punt Avui:
D’altra banda, Anna Mercadè tambe ha anunciat a La Independent d’aquesta setmaana, en un article de Julia López, la 7ª Jornada que es farà al CaixaForum, el dimarts 13 d’octubre, titolada: “Cóm distribuim la riquesa?”, que també ha organitzat  l’Observatori  que  te la seva seu a la Cambra de Comerç de Barcelona [+info]

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s