El Petit Ballet de Barcelona destaca a les Festes de la Mercè 2015

L’actuació del Petit Ballet  de Barcelona va sobresortir especialment a l’escenari Central de Plaça de Catalunya, quan van actuar el diumenge 20 de setembre, amb una petita mostra del seu espectacle “El Tricentenari +1”

2015Lamerce_muntatge

Mostra d'”El Tricentenari+1″ a l’escenari e la Plaça de Catalunya, Festes de la Mercè 2015. Muntatge fotogràfic de Lorenzo Fuentes.

Isa Moren, la directora del Petit  Ballet, va anunciar  quan van acabar l’actuació que el l’espectacle es podrà veure complert el diumenge 18 d’octubre  a la tarda a  l’Audiotori de Sant Martí, per què, tal com va explicar Moren:  “aixó que han vist només es una petita mostra  d’un espectacle que estem traballant des de fa més d’un any. Hem tractat de recuperar  danses tradicionals catalanes,  i he volgut mostrar como es ballaba fa 300 anys” .

Moren, directora des de fa més de 40 anys de la Escola que porta amb seu nom,  ha rebut mols premis de reconeixement al districte de Sant Martí  per la seva labor  creativa i continuada a favor de la incorporació a la dansa dels més petits i  i també dels mitjans, nenes i nenes , que assisteixen a les clases d’aquesta prestigiosa Escola de Dansa del popular barri de Sant Martí de Provençals.


Algunes d’aquestes peces de ball , ara renovades i noves, es van ballar l’any passat, com a celebració del Tricentenari, també es van estrenar al escenari central de la Plaça Catalunya en la Mercè 2014, i posteriorment (al mes de novembre) al recièn estrenat Auditori de Sant Martí, on ja, desde llavors,  la Companyia Petit Ballet de Barcelona ha realitzat diferents actuacions.
La companyia es composa d’uns 25 dansaires, d’edats compreses entre els 5 i els 20 anys. I cal destacar que algunes i alguns ballarins, dels més grans que encara  hi col.laboren a l’espectacles ja són ballarines professionals, que participen a mes en molts espectacles, com a sarsueles, operes i mostres de dansa.01Merce2015_isa2
En aquesta actuació  de més de mitja hora de durada,  a  l’escenari que presidia la 20 Mostra d’Associacions , durant les Festes de la Mercè 2015. va ser una ballada a partir de l’una del migdia, en la que pùblic resistia segut soportant el calor, i un sol de valent. Moltes persones es mantenien dempeus i es movien als voltans. Altres es protegien el cap amb barrets i periòdics plegats. Però tothom al final va aplaudir amb moltes ganes. Sobre tot, sembla que  va agradar especialment,  l’ùltima peça: “La Jota de Massaluca”, dansa de la Terra Alta de la província de Tarragona.  Cal destacar en aquest espectacle  la creativitat de la proposta,   la qualitat dels balls, l’art de les ballarines i ballarins,  el vestuari (tot de creació pròpia) i la coreografia.  Es molt recomenable assistir el diumenge 18 d’octubre, a l’Auditori de Sant Marti,  y gaudir de la que es possible que sigui l’ultima representació d’El Tricentenari +1″.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s