El Somni Català es veurà el 30 de setembre al cinemes Girona

El Somni Català, pel·lícula de Josep Maria Forns que es va estrenar al cinema Comedia, ara es pot tornar a veure als Cinemes Girona.

01elsomnicatalaEstem devan d’ un film poètic sobre Catalunya, queel va costar al seu director dos anys de feina, i que compte amb amb la interpretació dels millors actors catalans, i compta mab la Música de Pedro Barruezo. El film  es basa en la historia desde començaments del segle XX, i que te uns protagonistes que viuen els fets que es relaten fins desprès de la guerra civil espanyola. Per a Josep Maria Forn és el  seu testament cinematogràfic i polític (motiu pel qual, el dedica als seus néts), “El somni català” combina els gèneres de la ficció i del documental per aconvertir-se en una presa de posicionament clara del cineasta respecte la més recent història de Catalunya.  Vertebrant-se en l’obra poètica de Ventura Gassol a través de la veu de Montserrat Carulla, el relat ens convida a un recorregut per fets històrics que, iniciant-se apedrobarruezol’any 1904 fins a arribar als nostres dies, expressen, des d’una mirada poètica, la visió personal de  Forn sobre la lluita dels catalans per a la recuperació dels drets nacionals; culminant, d’aquesta manera, una inquietud temàtica predominant en tota la filmografia del cineasta: la identitat catalana.

El Somni Català s’estrena el divendres 18 a molts cinemes de Catalunya  [Mireu la cartel·lera, i vure el Tràiler a Vimeo]

El músic, compositor i director de la revista “The Ecologist” Pedro Burruezo ha creat la Banda Sonora Original de “El somni català”. 

Entre les peces creades per l’artista Pedro Burruezo per a la pel·lícula “El somni català”, destaca com a tema principal una versió de “El testament d’Amèlia”, peça tradicional catalana d’origen medieval re-titulada per l’artista com “El testament”. Sota una perspectiva medievalista (connectada des d’instruments com l’arxillaüt o la mandola algeriana) però no purista, Burruezo, que interpreta totes les veus i instruments, ha cercat (des de les seves pròpies paraules): “crear una versió amb ànima, profunda i, sobretot, molt mediterrània”

Completen la Banda Sonora Original de la pel·lícula, altres composicions que reflecteixen la versatilitat del músic i que, interpretades per l’agrupació Bohemia Camerata (de la que n’és el director) des de partitures molt contemporànies, expressen (en paraules de Burruezo) “el dolor i la tensió de l’època que ens ha tocat viure

Cap visible i fundador (durant la dècada dels vuitanta) del grup pop rock d’avantguarda “Claustrofobia” (que va obtenir, pel seu LP “Repulsión” (1987), la consideració de Millor Disc de l’Any de la revista Rockdelux), Pedro Burruezo va re-dirigir més endavant la seva trajectòria artística cap a les músiques tradicionals. Des d’una mirada contemporània, espiritual i una lírica profunda, Burruezo és, des de fa anys, el director del reconegut grup Bohemia Camerata que aprofundeix, disc a disc, en una concepció de la música com quelcom sagrat. El seu darrer treball,Misticíssimus” (que s’inspira en músiques medievals i en la vida i obra de místics com San Juan de la Cruz, Rumi o Ibn Al-Arabi) ja ha recorregut mitja Catalunya, bona part d’ Espanya i països com Turquia o, properament, Sudan.

Amb un important recorregut també com a activista mediambiental (entre altres activitats, Pedro Burruezo, és el director de la pionera revista “The Ecologist”), la seva vida i obra van quedar reflectides al documental “Les tres vides de Pedro Burruezo” (veure el TRÀILER), dirigit per José López Pérez.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s