Les Feministes per la Independència fan un acte el dissabte 19, al campus UPF

IMG-20150911-WA0017Aquest grup de dones divers i laic que es reuneix a Ca la Dona des de fa temps, ha estat present en totes les convocàtories de l’ANC. En aquesta ocasió han desenvolupar diverses activitats. Ham omplert molts globus amb dessitjos que cadascuna i cadascú escrivia al seu gust, i que van llençar a l’aire quuan ja la concentració estaba ben formada, esperant l’avis del pas del Punter, per a aixecar els cartrons liles (*)
Des de Feministes per la Independència (FxI) ens convidena participar en l’acte que organitzem el dia 19 de setembre, “Dones per la Independència, Independència per a les Dones”. L’acte consisteix en el diàleg entre candidates de les dues llistes sobiranistes respecte la doble temàtica presentada en el títol: (1) Per què haurien de voler les dones la independència? Per què votar SÍ?; (2) Com garantim la independència de les dones a partir del 28S? Quines polítiques de dones en el nou país?. Participaran  Carme Forcadell, Patricia Gomà, Nora Miralles, Silvia Requena, Gabriela Serra i Ana Surra.  La presentació i moderació del diàleg serà a càrrec de FxI. A la Fila Zero convidem a les associacions de dones d’arreu del país i de les responsables de polítiques de dones dels partits sobiranistes. L’acte se celebrarà d’11.30h a 13.00h, a l’Auditori del Campus de la Ciutadella, a la UPF.
El grup obert de Fxpropossa una Catalunya Laica, Lliure, Independent i Feminista, per què considera que sense tenir en compte a les dones no es va enlloc, i sense soberania  tampoc.

IMG-20150913-WA0000 20150911_155957I continuant sobre la Diada a La Meridiana, d’altra banda, les dones de  Fx van aceptar l’oferiment del Petit Ballet de Barcelona, amb seu en Sant Marti, de que les més petites del ballet que dirigeix Isa Moren, puguessin un número del seu espectacle sobre el “Tricentenari” a la mateixa explanada de la Meridiana, quan es surt del Metro del Clot.  Els mitjans i els més petits del Ballet va realitzar diferents balls tradicionals catalans, en una rollana que van aconsseguir obrir els voluntaris de al diada. Molts assistents van admirar i van aplaudir els números de dansa representats durant gairebé mitja hora ( des de les 16 a les 16,30h).
[Mireu +info sobre el Ballet a La Independent].

(*)En aquest Tram també es repartirà el Decàleg que s’ha fet de manera consensuada. Està en més de 12 llengües! A la mateixa explanada haura unt informació amb Decàlegs, xapes i vanos (les aportacions que recollim són per finançar l’edició d’un vídeo de llarga durada). S’ha rodat un vídeo sobre ” Les dones i el procés català”. I ja s’ha publicat un resumen a  Ara és l’Hora ,  de 7,30 minuts ( i tambè  ja s’ha projectat a Ca la Dona) ….però hi ha més d’1h de conversa, es vol fer un “documental” llarg amb imatges inserides.

01femviacaladona[+info a PDF Butlleti Xarxa Feminista] I si voleu participar podeu escriure al  Twiter Si teniu dubtes podeu escriure al mail de Fem Via Feminista

11s2015postertram821A Feministes de Catalunya creiem que  Reclamar la llibertat nacional i la justícia social és insuficient. Sense acabar amb el patriarcat no aconseguirem una societat més lliure i justa. Com hem dit en altres ocasions, un nou Estat no és una condició suficient per assolir la igualtat de gènere i per protegir i ampliar els drets de les dones. Però sí que representa una oportunitat històrica per reformar i transformar les institucions econòmiques i polítiques així com les cultures i valors patriarcals que les sustenten.
Per aconseguir un nou país millor per a totes i tots hem presentat el nostre Decàleg, que podeu consultar aquí. El podreu trobar en varies llengües.
Mireu info i fotos sobre La Meridiana a Nacio Digital

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s