La  Dansa IBSTage va entusiasmar al públic del Liceu

Amb el públic dempeus es va clausurar les Gales de Dansa IBStage  que durant dos dies es que es  van presentar al Gran Teatre del Liceu amb estrelles de la dansa de primer ordre junt a de 100 joves ballarins i ballarines de tot el món que abans  van fer uns tallers amb ells a Barcelona.

Gran Teatro del LiceoLa Gala es va clausurar amb la ballarina rusa Natalia Osinova  que va  interpretar el pas a dos de Giselle y el de Manon, amb Federico Bonelli, que també com ella actualment forma part del Royal Ballet. El día anterior també va entusiasmar,  l’actuació de la magnífica ballarina del Cullberg Ballet, la espanyola Pompea Santoro,  va representar un fragment del  “El lago de los cisnes” de Mats Ek acompanyada també pels ballarins del curs de formació realitzat a Barcelona.2015IbstageMercatSep04

Cal destacar que aquest espectacle  que es va veure durant el 28 i el 29 d’agost  ha tingut un mes de preparació a Barcelona. A l’Institut del Teatre del Mercat de les Flors van estar durant un mes un cos de ball format per uns 100 ballarins  i ballarines en formació, provinents de les millors acadèmies del mon, seleccionats per intervenir per  IBStage, que van acompanyar  cada dia amb números propis i acompanyant a  les figures del ball en lesseves actuacions.DSCF8980 rc pasp (2)
La feina  que durant tot l’any desenvolupen els organitzadors de l’IBStage no una tasca fàcil . “Van estar a punt de celebrar les Gales a Venècia – explicava a la roda de premsa Leo Sorribes, president i fundador d’aquest prestigiós curs- per què a aqui a Barcelona no rebien el suficient suport institucional. Però al final ho em aconseguit, i presentar les Gales al Liceu,  ha sigut un pas de gegant”. En les anteriors edicions ho van fer a l’Auditori de Barcelona. I tampoc ha sigut una tasca sencilla reunir a les millors figures internacionals del ball durant uns dies a  la ciutat.2015IbstageMercatSep03

“En aquesta edició l’Ajuntament  ens ha facilitat la publicitat i la Generalitat ens ha gestionat un crèdit de 70.000 euros que anirem amortitzant. Cal tenir en compte que per a continuar la nostra tasca necessitem el suport empresarial i individual. Per això hem obert  subscripcions,  i s’han cobert” i comenta Sorribes, que ara per a continuar segueixen cercant patrocini empresarial. .

Entre el professorat , que també va actuar a les gales destaca a més de les mencionades,    Xiomara Reyes (American Ballet Theatre),  Samira Saidi (English National Ballet) i Carlos López (American Ballet Theatre). “En aquesta edició han participat uns 30 ballarins del nostre  país . Cal tenir en compte -explica Sorribes – que la formació que els donem és molt més que tècnica. Preparem a l’alumnat psicològicament  per comportar-se com una companyia i perdre la por al públic”.
Fotos: Lorenzo Fuentes

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s