“Barcelona Vive Mèxico” durant el mes de setembre a BCN i altres ciutats

La  celebració Anual Barcelona Vive México que té lloc al setembre, en aquesta ocasió  omplirà d’activitats tot el mes i part d’octubre. Cal consultar la programacio, que combina festes populars com la Feria Barcelona Mèxic del 12 i 13 de setembre al Poble Espanyol amb conferèncie si exposicions
01acarteMexcat2015

I entre les diferentes activitats, podreu trobar des de  música  de tot tipus, concerts, gastronomia, descobriment d’una ruta mexicana-catalana,   etc, destaquem el dillus 21 de setembre la sessió d’opera  mexicana a la Bibliomusicinemateca, que porta la companya mexicana Sonia Garcia. Es mostraà la projecció de la filmació d’una opera en nahual: “Canto florido de travesuras”. Per conèixer tota la programació nomès cal  consultar el Programa a la WEB. l‘organització com cada any  ha sigut a càrrec de Mex-cat
La festa principal serà el dissabte 12 i el diumenge 13 al Poble Espanyol,  perquè es al voltant de mitjans de setembre quan es fa aquesta festa que celebra que els fets del  16 de setembre del 1810. el cura Miguel Hidalgo y Costilla, va cridar la sublevació dels mexicans contra le mal govern de la metrópoli castellana. Des de que Hidalgo va tocar la campana de l’esglesia fins que va triunfar la independència, van pasar 15 anys de lluites. Fins al 1825 la cruenta guerra es va saldar amb la expulsió dels espanyols. I això es el que es recorda cada vispera del  16 de setembre.  I per conmemorar aquesta fita, ja  fa molts anys que la comunitat  mexícana en Catalunya celebra una diada particular, dies desprès de la Diada Nacional Catalana del 11 de setembre.
Destaquen especialment  l’actuació del  grup de Rock Maná, el dissabte 12, en el Poble  Espanyol, l’actuació de Mariachi Semblanza, organitzat per Casa America  Barcelona, Tradicionarius (dimarts 15),  el recital de  Claudia Torres,  la”Voz de Plata”, el 18,  al carrer Creu Coberta 26, així com al tradicional   Festa del Crit a San Joan de les Abadesses.
D’altra banda a a Bibliomusicinemateca, que dirige la companya periodista  mexícana Sonia Garcia, també hi ha programades algunes activitats molt interessants, com són el dilluns 21.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s