Charifa Beja, “avanzadora”, activista magrebí que va crear associació al seu poble

L’activista marroquí va ser explotada recollint maduixes fins que va saber que tenia drets. “Treballàvem com burres al sol sense poder queixar-nos ni lluitar “Des de llavors no ha deixat de reivindicar-per a les dones del sector

01acharifa_elpais

Charifa Beja: Foto Claudio Alvárez

Reportatge publicat a El Pais, d’Alejandra Agut Madrid 6 JUL 2015 – 10:47 CEST

Charifa Beja treballava en la recollida de la maduixa en condicions d’explotació. Avui, presideix una associació que reivindica drets laborals.  ara té  25 anys,  però va començar a treballar quan tenia 14. Hi havia deixat d’estudiar perquè l’escola estava a 10 quilòmetres de casa seva, a Douar Oulad Ouchih, i era insegur per a ella realitzar aquest trajecte a través del bosc cada dia. “Hi havia molt risc de violacions”, aclareix. Així, quan van aparèixer furgonetes en el seu llogaret que buscaven joves per a la recollida de la maduixa, es va pujar. “Per necessitat”, diu.
Beja, avui és pressidenta de l’Asociación de Mujeres Valientes del Sector de los Frutos Rojos, que lluita pels drets laborals de les dones a la feines del camp,. i ha estat a Madrid, invitada per Intermon- Oxfam, dintre de la campAnya “AVANZADORAS”  (+info)
Consultar el reportatge complert a El Pais.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s