El Projecte de nova Caixa Catalana s’inspira en la Caixa Popular de Valencia

El dijous 18 de juny,  va tenir lloc la Taula rodona sobre el Projecte de Caixa  Catalana cooperativa de Crèdit, presentat per l’Associació promotora,  amb la presència dels professors Joan Ramos Sànchis i Vanessa Campos, experts en cooperativisme i autors del llibre Sobre la Caixa Popular de Valencia, exemple d’èxit d’una entitat  ha  superat la  financera valenciana.

20150618_191352La presentació de la taula va ser a càrrec de La professora  Mª  Àngels Cabasses,  que va explicar el perquè de la gènesis d’un  “projecte molt complex, però molt necessarí per a Catalunya” Un projecte que pot avançar mes o menys rapidament depenent de les circunstàncies concretes del país. Joan Olivé, un dels promotors, va comentar que encara no podiem avançar  més dades. Cal destacar que la sala  d’actes del Col·legi d’Economistes  on va fer la presentació estava plena a rebosar, i els assistents  es van mostrar molt interessats en  conèixer la viabilitat del  projecte  i  sobre quan es preveia iniciar  l’admissió de socis cooperativistes.
Podeu consultar el vídeo complert de l’acte a Youtube.20150618_191302

Es molt recomanable llegir l’article publicat el mateix dia 18, per Max Giménez Botías,
a El Periódico de Catalunya: ” Caixa Catalana vol recuperar la funció de les caixes d’estalvis

Joan Olivé promou la primera cooperativa de crèdit després de la crisi
Els seus referents són la Caixa Popular de València o la Caja Laboral Popular Mondragón, i el seu projecte és recuperar la funció de finançament popular de les antigues caixes d’estalvis catalanes. Es diu Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit i serà presentada avui en societat al Col·legi d’Economistes de Barcelona.

«Volem ser una caixa d’estalvis popular que operi amb uns costos per comissions fins al 80% més baixos dels que s’apliquen al mercat i que treballi amb un personal amb sous absolutament transparents», explica Joan Olivé l’impulsor d’aquest projecte financer. Olivé ha treballat amb Jaume Vall per posar-ho en marxa. Tots dos provenen del sector de les caixes. El primer va treballar a Caixa Catalunya, Tarragona i La Caixa, mentre que Valls ho va fer a Caixa Sabadell.

Olivé procura ser clar amb la inspiració d’aquesta iniciativa: «No s’ha planificat en cap despatx polític», però tampoc amaga simpaties pel procés sobiranista, malgrat que matisa: «El tema independentista va pel seu camí, i aprofitem el corrent de fons, però de fet cadascú va a la seva».[Continuar llegint l’article al Periodico de Catalunya]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s