L’alumnat de 3 centres educatius volem desfer els desigualtats

El dijous 11 de juny al matí va tenir  lloc a l’Espai Jove  la Fontana la presentació dle resultat de la campanya: “Desfem les desigualtats!”.  Més de 137 alumnes, noies i nois, de 3 centres educatius de Barcelona van signar el seu compromís per a desfer les desigualtats (*)

01adesferAkawa L’acte va comptar  amb una xerrada d’Arcadi Oliveres, representants del món de la cooperació i l’educació de la ciutat i els 137 alumnes que han participat a la campanya #desfemlesdesigualtats de la Fundació Akwaba.
El dijous s’ha fet  l’acte de cloenda de la campanya #desfemlesdesigualtats i el lliurament de premis del concurs virtuals de fotorelats a l’Espai Jove La Fontana, iniciativa impulsada per la Fundació Akwaba amb el suport de l’Ajuntament de BarcelonaA l’acte assistiran 137 alumnes de 3 centres de la ciutat, els que han realitzat la campanya de forma continuada. Són alumnes de 5è de primària de l’escola Antaviana del barri de Roquetes, l’escola Fluvià de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou i l’escola Patronat Domènech del barri de Gràcia.

 Aquests infants s’han format en drets humans i desigualtats locals i globals a través d’una aprenentatge actiu. Després d’unes sessions formatives a l’aula, els alumnes van sortir al carrer per fer una descoberta fotogràfica del barri observant les desigualtats o injustícies socials de l’entorn. Tot seguit, van elaborar fotorelats explicant les desigualtats i vulneracions de drets existents i fent propostes de millora adreçades als ciutadans, entitats i fins i tot a l’administració pública.
L’acte a l’Espai Jove La Fontana permetrà que infants de diferents barris de la ciutat puguin compartir les seves investigacions i reflexionar sobre si poden desfer les desigualtats, gràcies a una xerrada d’Arcadi Oliveres, reconegut economista i activista de Justícia i Pau. Les fotos guanyadores en el concurs virtual del projecte seran impreses en format postal i serà la classe la que decidirà com les difondrà, l’objectiu és  animar a la ciutadania de Barcelona a desfer les desigualtats!
 (*) Horari: de 9.40 a 12.00  Espai Jove La Fontana. Sala d’Actes. C/ Gran de Gràcia, 190. Barcelona.
La Fundació Akwaba: És una ONG de l’Hospitalet nascuda fa vint i dos anys que té com a missió “Promoure la participació i la coresponsabilitat per a generar una societat més justa mitjançant la formació i l’atenció a les persones més vulnerables“ La campanya #desfemlesdesigualtats, s’ha realitzat també a l’Hospitalet de Llobregat, Tarragona i Vilanova i la Geltrú arribant a un total de 450 alumnes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s