Los Vivancos, set germans ballarins, músics i acròbates al Tívoli

Aquesta companyia ha tornat a Barcelona amb ‘Aeternum’, pugna entre el Bé i el Mal, amb una coreografia de la Guerra de les Galàxies, ens ofereixen un espectacle d’altíssim nivell, que et manté amb la boca oberta des del principi al final, t’emociona i et fa gaudir sense respir d’un art individual i col·lectiu que beu de les fonts del flamenc, de la dansa contemporània, de la música, de les acrobàcies  i de les arts marcials (*)IMG-20150523-WA0001

L’origen d’aquests set germans (Elías, Judah, Josua, Crist, Israel, Aaron i Josué) tan “flamencs” prové d’un pare que quan vivia entre Barcelona i Reus, en els anys 80 va ser acusat de fundar una secta anomenada Raschimura que va haver de dissoldre. Un personatge de pel·lícula, una especie de “guru” que estimava tant la dansa i les arts marcials, com a  les dones, a les que se sentia impel·lit a fecundar -com per mandat diví-  i des dels anys 70 fins al final de la seva vida va arribar a tenir 39 fills. Segons ens explica Patricia Molinari a la revista AISGE i segons reconeixen ells mateixos: “Són set germans que van néixer de set mares diferents” i van créixer en un entorn concentrat en donar-los una educació artística multidisciplinar i plena de matisos: Formaven una familia atipica i nombrosa, i mai ens aburrien  “. El 2007 van decidir montar Los Vivancos,  grup de dansa de flamenc fusió amb el que triomfen a tot el món”.

01aVivancosEls set són guapos mossos, ben formats i líders com a ballarins de flamenc i dansa contemporània, però a més “singulars” en algú art escènic o musical. A la família són la meitat +1,  i l’altra meitat són dones, i alguna d’elles també es dediquen a la dansa. Però la companyia les han format els 7 varons que provenen de diferents mares i que aporten una trajectòria artística de molts anys en primera línia… El patriarca de la família, Pedro Vivancos, quan a finals dels 80 deixa Barcelona, ​​es va instal·lar al Canadà on va reunir la seva àmplia família i es va dedicar a formar la seva parentela. Viatger incansable per tot el món, es va amarar de les més diverses tècniques orientals, però fidel als seus orígens com a ballarí flamenc, els va deixar en herència la seva passió per l’art flamenc. Després de fundar la Quantic Independent School (Vancouver, Canadà), va dedicar-se gairebè en exclusiva als seus fills. I ammb disciplina i metodo els va ensenyar  tot el que sabia de dansa, tècniques circenses, instruments musicals, arts marcials, flamenc i fins i tot gimnàstica esportiva. I fa uns anys alguns d’ells van haver de triar entre ser reclutats pel Circ del Soleil o seguir el camí del flamenc. Van optar per crear companyia pròpia i anomenar-se Los  Vivancos en honor al patriarca de la saga.

Són set homes, set estils i set personalitats que desencadenen fervor al final de cada representació. Per això afirmen que la companyia consta de “vuit integrants”, incloent a aquest públic que els aclama i reclama bisos.

En Aeternum, Elías és capaç de tocar el violoncel gairebé suspès en l’aire, Josué recorda als gladiadors romans amb la seva tècnica purista, Judah combina reminiscències de street art i breakdance amb el purisme flamenc, Crist es converteix en un príncep de les tenebres quan balla per salvar-se … Sobre l’escenari es desenvolupa una sorprenent lluita entre el Bé i el Mal, el sobrenatural i el natural, que fusiona flamenc amb arts marcials, rock, claqué i fins i tot acrobàcies. Els caminem metàl·lics que flanquegen l’escenari serveixen perquè la família Vivancos es pengi i salti a més de dos metres d’altura

(*) Aeternum hi serà al Teatre Tivoli fins el 7 de juny.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s