Rabiata, la nena africana que apadrinem ha millorat la seva visió

La taula de solidaritat de l’Associació Món Comunicació al Mercat de  Segona Mà i Artesanies al carrer,  al barri de Fort Pienc, no ha tingut massa èxit, però moltes persones es van portar la informació sobre el bono de 5 euros per a col.laborar amb l’apadrinament de Rabiata.

01aamercat

Rabiata va estar molt present a l’estand de Món Comunicació

01aniaburquinaMalgrat tot podem dar la bona notícia de que  Rabiata Congo ha millorat la seva visió !!  Abans tenia una visió de 1/10 i ara en un ull està amb 2/10 i en l’altre amb 3/10. Això és que el tractament funciona. A més ja no li fa mal el cap si força la vista, perquè un dels productes li proporciona oxigen al cervell, un altre són vitamines, i ara també es posarà gotes. També se li ha prescrit menjar moltes pastanagues, cols, mànecs i papaies que contenen de forma natural les vitamines que li convenen als seus ulls.

No obstant això, el més possible és que repeteixi curs, perquè les seves notes han anat empitjorant durant l’any. La raó, a part de les dificultats de visió, i de no tenir l’afecte d’un pare i una mare per ser òrfena, i viure amb els seus oncles (que mai l’han portat al metge tot i sabent que veu menys que un talp) em l’ha donat quan li he preguntat en quin emprava el temps quan era a casa. M’ha dit: “El primer al matí fang i frego tota la casa, després rento la roba de tota la família, rento els plats del dia anterior, preparo la salsa del menjar del dia, molc el gra al morter i cuino la farina resultant. Després d’haver servit als meus familiars, rento els plats i després rento els plats del negoci de menjars de la meva àvia, i després d’haver recollit i ordenat la roba de la família i guardat totes les coses al seu lloc, si em queda temps abans de dormir, faig els deures “.

La Ventafocs, però en aquest conte no hi ha príncep ni fada padrina !!

No és una excepció, ja que la majoria de noies que van a l’escola a l’Àfrica han de passar pel mateix, però a l’estar gairebé completament curta de vista, Rabiata triga molt més que qualsevol altra persona a fer les mateixes coses, amb el que al final no li queda gens de temps per al que és important per a ella…

01arabiata_mercatSandaruEls 30% dels guanyis del Mercat  aniran per a l”OnG Sininyassigui  de Burkina Faso, per l’apadrinament de  Rabiata ( Consultar la seva història)

Aquest mercat forma part del cicle de Sant Ponç 2015, que  promou el Centre Cívic Parc Sandaru.

El mercat es durà a terme a l’espai de parc de la Carretera Antiga de Mataró, entre els números 20 i 80 esquina Sardenya. Al costat del parc de la Ciutadella.

Si voleu participar  o tenir  +informació podeu escriure a amoncomunicacio

Organitzadors del Mercart: CC Parc Sandaru, AVV del Parc i AVV Bogatell [+info]

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s