Balanç molt positiu sobre les polítiques de dones

El Balanc del Pla d’Igualtat 2012-2014 desenvolupat pel ajuntament de Barcelona, les regidories de dones dels districtes, així com per altres organitzacions independents o de  tipus municipal, és molt positiu según l’ìnforme presentat per les tècniques del CIRD a la reunió informativa del Consell de les Dones de Sant Martí.

20150428_184612El passat 28 d’abril, en el marc del Consell de les Dones del Districte de Sant Martí, el Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones de l’Ajuntament (CIRD) va presentar el balanç de mandat de la Regidoria de Dona i Drets Civils. El Balanç del Pla d’Igualtat d’aquest mandat, el qual inclou  dades procedents de l’Informe de les Condicions de Vida de les Dones de Barcelona  i és un recull de les actuacions desenvolupades entre el 2012 i el 2014 per a assolir els objectius previstos en el Pla municipal per a la Igualtat d’Oportunitats real i efectiva entre dones i homes (2012-2015), full de ruta de l’actuació municipal en matèria de polítiques de dones i de promoció de la igualtat de gènere.[ Podeu Consultar el Pla complert a BCN. I el resum a: Balanç_DonaiDrets Civils 2012-2014 (1)]

La presentació  la van fer les dues de les tècniques del CIRD: Laura de Caralt i la Georgina Monge, conjuntament amb l’Ana,  la  tècnica del PIAD de Sant Martí.20150428_190944

A mes de les 341 activitats concretes que se han desenvolupat, el balanç destaca les accions i resultats de apartat: Promoció de la Igualtat d’oportunitats real i efectivaamb la realització de diferents estudis, com: l’Informe de condicions de vida de les dones de Barcelona 2013. Auditoria de les desigualtats de gènere a la ciutat; L’impacte de la crisi econòmica sobre les dones de Barcelona; Les competències del futur. Les dones i el nou perfil directiu de les empreses; o Mesures de conciliació i reforma horària. Aplicació i opinió de les empreses catalanes, entre d’altres.

També cal destacar  les moltes iniciatives desenvolupades en relació a la promoció de la coeducació, el foment de la salut de les dones i la lluita contra el sexisme en els mitjans de comunicació com a premisses indispensables per a una veritable igualtat d’oportunitats. Destaca aquí la Guia de recomanacions sobre el tractament de la prostitució i el tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual als mitjans de comunicació, elaborada per l’Agència ABITS en col·laboració amb l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

20150428_191046El balanç també parla de l’associacionisme,  i de la feina i de les mesures contra l’atur en femení, en els apartats: Accés a l’esfera professional en condicions d’igualtat, els plans d’inserció i ocupació, emprenedoria, etc, aixi com i de Atenció a les situacions de vulnerabilitat.

Durant l’acte també es va fer lliurament a les assistents d’un exemplar del llibre-guia editat per l’Ajuntament de Barcelona que porta per títol: DONES DE BARCELONA, llibre que inclou “Els Itineraris de les dones de Sant Martí”, del quals algunes dones del districte han estat col·laboradores i protagonistes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s