El Petit Ballet de Barcelona i l’escola de dansa Isa Moren reconeguts a Sant Martí

 Isa Moren, des de fa  45  anys porta una escola de dansa al barri de Sant Martí de Provençals per on han passat moltes noies i nois, alguns dels quals són professionals reconeguts. Fa uns 30 anys  va crear  el Petit Ballet Barcelona, i després d’una llarga trajectòria hem  tingut la satisfacció de veure’ls  el dia 15 de novembre del 2014 a l’auditori de Sant Martí de Provençal amb Antologia  de la Sarsuela i Dansa,  a una sarsuela al barri de Gràcia , i en els festes de primavera tornaran al l’Auditori que està molt a prop de la seva escola.


Fa un mes l’equip de televisió de BCN, la entrevistar per un reportatge. Moren, i el professorat de la seva escola estaban immersos en els assaigs  intensius amb el  “Petit Ballet”, i en la seva actuació com a cos de dansa a la Sarsuela La Alsaciana, que es va veure amb molt exit de públic el passat  diumenge 22 al teatre ( Sala Montseny ) a Gràcia. Malgrat que no disposar de molt  temps pels assaigs , Moren va dedicar una tarda a ser els protagonistes d’un reportatge televisiu.   A l’escola havia molta expectació perquè havien anat a fer una gravació de vídeo els companys de la Televisió del Clot, per a publicar un petit reportatge a la secció de Vídeos de la Web de BCN (Consultar reportatge publicat per bcn.cat).
El Petit Ballet Barcelona, està composat per un grup de 40 nenes i nens, de 6 a 12 anys, en la vessant juvenils  i per un grup de 20 noies i nois de 14 a 20 anys,  veritables dansarins, en la vessant de  joves  que encara són afeccionats  però -la seva majoria – tenen molt clar dedicar-se a la dansa, de manera professional i continuada.


01apetitBallettricentenariIsa Moren,  com a directora i fundadora del Petit Ballet, va rebre l’ any 2011 el premi Sant Martí, com a reconeixement a la seva fecunda i continuada tasca  envers la dansa i la cultura al districte. Una tasca que no va ser  gens fàcil els primers anys,20150304_181538 però que també resulta difícil ara. Al principi , li va costar  molt fer entendre a les famílies  del barri la importància de la formació artística pels seus fills. Als últims anys, malgrat la satisfacció obtinguda pel nivell aconseguit pel seu alumnat,  ha hagut de seguir lluitant contra la crisi, i treballant  amb la mateixa passió  per l’escola i per la companyia Petit Ballet de Barcelona…

Ella continua molt ilusionada amb l’escola , amb nous projectes , i  intentant convèncer  a tothom que “ballar bé” és molt més que divertir-se una estona, ja que  pot ser de gran  utilitat tant pels més petits, així com pels joves. ” No es tracta de passar una estona bé i ja està, la dansa requereix una gran disciplina  i una concentració especial, que cal valorar molt, i estimular dia a dia”20150304_183329[+Info sobre l’escola a Google, i sobre Isa Moren, a La independent]

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s